Adverteren in HRLM?

Elke stap is raak in historisch Haarlem

Stichting Sportevenementen Le Champion organiseert op zaterdag 14 mei voor het eerst de Haarlem City Walk. Het gloednieuwe wandelevenement laat deelnemers kennismaken met Haarlems rijke historische centrum, de hofjes, het Spaarne en de buitenplaatsen in de omgeving van Overveen. Er is keuze uit drie afstanden: 10 km, 16 km en 25 km. Wandelaars kunnen zich vanaf vandaag inschrijven via www.haarlemcitywalk.nl. Er is alleen een voorinschrijving mogelijk.

Met de Haarlem City Walk breidt Le Champion de wandelkalender uit tot een totaal van 11 grootschalige wandelevenementen. In navolging van de succesvolle Amsterdam City Walk, met inmiddels ruim 14.000 deelnemers wil Le Champion ook graag in de hoofdstad van de provincie Noord-Holland een rol spelen. Haarlem etaleert zichzelf met rijke historie en vele eyecatchers als de Grote Bavokerk, de Jopenkerk, talloze bekende musea, het Spaarne, de buitenplaatsen en parken. Niet te vergeten dat Haarlem bovendien een zeer gezellige winkelstad is met leuke horeca en restaurants. De perfecte cocktail voor Le Champion om samen met de wandelaars te genieten van al deze highlights.

Met de 10 km wordt voornamelijk het centrum met haar vele verscholen hofjes aangedaan. Wandelaars komen langs de vele monumentale gebouwen en bezienswaardigheden, zo leren ze Haarlem kennen. De 16 km brengt hen ná het centrum gedeeltelijk langs het Spaarne en de 25 km gaat door weeldige buitenplaatsen en parken, waaronder Elswout. Hier wanen de deelnemers zich even terug in de Gouden Eeuw, dankzij de bijzondere historie die hier hangt.

Le Champion heeft veel vertrouwen in het jaarlijks terugkerende concept van de Haarlem City Walk. In goed overleg met Sportsupport, Gemeente Haarlem en Haarlem Marketing is de sportorganisatie tot een wandelevenement gekomen waar elke afstand een bijzonder stukje van de stad laat zien. Wandelaars kunnen genieten van al het moois dat Haarlem te bieden heeft en kunnen hopelijk ná afloop van de lentezon genieten in de binnenstad.

Goed doel 
Buitenplaats Elswout valt onder het beheer van Staatsbosbeheer en wil daar graag de folly’s renoveren. Folly’s zijn bijzondere bouwwerken, die sterk tot de verbeelding spreken en te vinden zijn op het landgoed. De 25 km wandelt hierlangs en daarom kunnen deze wandelaars bij inschrijving hieraan een donatie doen. Voor de overige afstanden wordt nog gekeken naar een passend goed doel.

Over Le Champion 
Le Champion organiseert toonaangevende en onderscheidende sportevenementen op het gebied van fietsen, hardlopen en wandelen. De missie van de stichting is om zoveel mogelijk mensen – jong en oud – te inspireren en te faciliteren om te sporten en te bewegen. Bekende evenementen op de kalender zijn onder andere de Dam tot Damloop, de TCS Amsterdam Marathon, Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht, Fjoertoer Egmond, de Wandel4daagse Alkmaar en de strandrace Egmond-Pier-Egmond. Dankzij de inzet van 3.500 vrijwilligers en met bijna 20.000 leden is Le Champion een van de grotere sportorganisaties van Nederland.

Fotografie: Hans Guldemond

Elke stap is raak in historisch Haarlem

NIEUWSBRIEF

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van interessante nieuwtjes uit het Haarlemse.