Adverteren in HRLM?

Ecotrip Festival in de Stookkamer

De Stookkamer gaat een lokaal en mondiaal probleem rondom zwerfafval en plastic te lijf met creativiteit. Zwerfafval en plastic soep vormen een steeds groter probleem, ook in Haarlem Zuidwest ligt veel afval op straat. Plastic waait de Leidsevaart in en komt uiteindelijk in de zee terecht. Dat moeten we niet willen.

Om de bewustwording rond zwerfafval te vergroten en samen te zoeken naar creatieve manieren voor hergebruik organiseert de stookkamer tijdens Ecotrip diverse activiteiten.

Kom ook, doe mee en laat je inspireren
Door verrassende exposities, workshops, muziek en een documentaire. Buurtbewoners Dorothé van Schagen en Inge Evers gaan wekelijks de wijk in met zak en grijpstok om afval te rapen. De verfrissende blik van Dorothé laat je anders kijken naar afval op straat. Omdat wij hun inzet zo waarderen maakte Lotte prachtige gouden hesjes voor ze. Zo zijn ze een opvallende verschijning in de wijk en motiveren hopelijk anderen om ook afval te rapen.

In een container op de buitenplaats van de stookkamer is recent Eline Hoedeman van snippr design ingetrokken, zij gaat met haar machines plastic recyclen en nieuwe producten maken. Je kan dus vanaf nu jouw lege shampooflessen inleveren en weer terug krijgen als sleutelhanger of onderzetter. Juttersgeluk exposeert bij de Pelgrimkerk met een kasteel van afval gemaakt door Ap Esenbrink genaamd Plastic Kingdom. Een interactief kunstwerk waar wordt uitgelegd waarom plastic zo schadelijk is en waarom recyclen zo moeilijk is. Tijdens het festival moedigen we mensen aan ook zelf zwerfvuil te rapen en in te leveren bij De Stookkamer.  Juttersgeluk lukt het wel een groot deel van het gevonden plastic te verwerken tot nieuwe producten. 

De feestelijke opening van het festival is op 13 februari 2022 en wordt georganiseerd door de Stookkamer! 
Locatie: Pelgrimkerk, Stephensonstraat 1  
Tijd: 10:00

Ecotrip Festival in de Stookkamer

NIEUWSBRIEF

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van interessante nieuwtjes uit het Haarlemse.