Adverteren in HRLM?

Tributeconcert RipLive verplaatst naar 9 september

Voor de zoveelste keer is het Tributeconcert RIPLive in het Haarlemse Patronaat verplaatst naar een nieuwe datum. Er kunnen geen garanties worden gegeven bij het doorgaan op 3 maart vanwege de huidige maatregelen. Inmiddels is de organisatie twee jaar verder en wordt er nagedacht over een eerbetoon aan overleden (pop)artiesten van de afgelopen drie jaar.

Tributeconcert RipLive heeft inmiddels al drie succesvolle edities in het Patronaat neergezet. Artiesten brengen een hommage aan (pop)artiesten die het afgelopen kalenderjaar zijn heengegaan. Omdat er in 2020 én 2021 geen eerbetoon is geweest vanwege de lockdowns en andere maatregelen, is de productie in 2022 nokvol met helden die voorbij gaan komen. “We bekijken nog even hoe we dat gaan doen, want we kunnen uiteraard niet iedereen de revue laten passeren,” legt bedenker Hans Goes uit. Samen met organisator Alain Timmers is hij achter de schermen bezig om de komende productie neer te zetten.

Timmers: “Er zijn verschrikkelijk veel grote artiesten heengegaan de afgelopen drie jaar. Normaal gesproken herdenken we artiesten uit één jaar. Dat zou dan in de komende editie gaan over onder meer Charlie Watts (Rolling Stones), Rafaella Carra en bijvoorbeeld Jim Steinman. Maar we kunnen niet zomaar voorbijgaan aan eerdere overleden grootheden. Denk aan Mark Hollis (Talk Talk), Keith Flint (The Prodigy), maar ook aan Kenny Roger, Marie Frederikson (Roxette), Liesbeth List en Spencer Davis. Daarom bekijken we hoe we in het nieuwe programma stil kunnen staan bij voorgaande jaren.”

De corona en de bijbehorende maatregelen hebben er bij de organisatie aardig ingehakt. Voor de vierde keer wordt de show nu naar een andere datum verplaatst. “We hopen natuurlijk dat de vertrouwde gezichten en stemmen van vorige edities weer meedoen,” zegt Goes. Tributeconcert RipLive heeft de afgelopen jaren een vaste line-up opgebouwd aan artiesten die meedoen. Yorick van Norden, Beatrice van der Poel, Monique Klemann (Lois Lane) en Freek de Jonge. “Helaas is een van onze vaste gasten van het eerste uur in 2020 overleden. Bob Fosko was vanaf het allereerste begin bij RipLive betrokken. Uiteraard staan we in de nieuwe editie stil bij zijn verscheiden.”

Tributeconcert RipLive – het grootste eerbetoon van Nederland op 9 september 2022 in Patronaat, Zijlsingel 2 te Haarlem. Zaal open 20.00 uur, aanvang 20.30 uur. Kaarten via www.patronaat.nl 

 

Beeld: Hans van Leuven

Tributeconcert RipLive verplaatst naar 9 september

NIEUWSBRIEF

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van interessante nieuwtjes uit het Haarlemse.