Adverteren in HRLM?

Albert Heijn Vos aan de Westergracht breidt uit met versafdeling, HRLM76

De consument stelt tegenwoordig hoge eisen aan gezond en duurzaam voedsel. Masha Vos, algemeen directeur van Vos Supermarkten, merkt dat er steeds meer behoefte is aan verse producten en speelt daarop in met een uitbreiding van de winkel aan de Westergracht. “Vers en beleving is hopelijk het antwoord op de concurrentie van online bezorging, die klanten uit de winkel trekt.”

Masha zag haar kans schoon toen buurman Aldi aankondigde naar een pand verderop te verhuizen. De Etos en de Gall&Gall worden ook verplaatst en opnieuw ingericht. De Albert Heijn winkel kan daardoor een uitgebreide versafdeling toevoegen. “Er komen extra vierkante meters gericht op verse producten voor een groter assortiment groente en fruit. Ook gaan we verse sushi aanbieden, bereidt in de winkel. Dit is helemaal nieuw en ontzettend leuk voor de klanten zo’n ‘mini-theaterschouwspel’. Bovendien is sushi erg lekker en gezond. De slagerij gaan we ook verder uitnutten, het vlees wordt klaargemaakt waar je bij staat. Het is uiteraard aan de klant of ze kiezen voor het stukje vlees bij ons of voor verpakt vlees bij een andere supermarkt. Wij maken het verschil, het gaat ook om de beleving van de klant, vinden wij.”

Waarom wordt de versafdeling uitgebreid?
“De klant staat bij ons centraal en we merken dat er meer behoefte is aan vers, daar moet je als winkel een antwoord op geven. De mogelijkheid deed zich voor om uit te breiden, die hebben we aangegrepen om klanten zo beter te bedienen. Het is de trend om gezonder te eten, dat zal in de toekomst alleen maar meer worden. We zien dat terug in de winkel. Neem bijvoorbeeld de vraag naar verspakketten. We begonnen enkele jaren geleden met vijf verschillende pakketten, inmiddels hebben we een assortiment van 35. Er is keuze aan soepen, stampotten en ovenschotels. Ik vind gezond eten ook erg belangrijk. Door die verspakketten merk ik dat ik veel vaker met verse groenten en kruiden kook, het nodigt uit. Het leuke is dat je het gevoel hebt dat je het zelf aan het uitvogelen bent, maar het is allemaal al voor je bedacht. Een gepaste hoeveelheid verse producten in één doos, gezond, makkelijk en minder voedselverspilling.”

Wat vind je van de aanstaande uitbreiding?
“Het is fantastisch, we zijn straks de grootste supermarkt van Haarlem en omstreken. Daar ben ik trots op. In een supermarkt draait het om meters. Het is altijd vechten om het oppervlak te krijgen wat je nodig hebt. Heb je niet de ruimte om aan te bieden wat je wilt, dan moet je keuzes maken wat je wel of niet in je assortiment hebt. Die keuze maak ik liever niet. Het blijft een uitdaging om een bedrijf in stand te houden en steeds verder te verbeteren. Online bezorging is onze grote concurrent en dat blijft zo, die ontwikkeling zal alleen maar toenemen. Daar moeten we antwoord op geven of we willen of niet. Vers en beleving is dat antwoord, hoop ik. We verwachten dat klanten kritisch zijn en voor vers naar de winkel blijven komen. Zelf je producten uitzoeken en niet kiezen voor verpakte artikelen. We streven ernaar om de beste Albert Heijn neer te zetten en ervoor te zorgen dat klanten het fijn vinden om naar onze winkel te komen. Een zaak met mooie producten en een goede sfeer en uitstraling. Wij zorgen voor de beleving

Vanwege de verbouwing is Albert Heijn aan de Westergracht gesloten van 7 november tot en met 22 november.

Tekst: Meta van der Meijden
Beeld: Linda Llambias

Albert Heijn Vos aan de Westergracht breidt uit met versafdeling, HRLM76

NIEUWSBRIEF

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van interessante nieuwtjes uit het Haarlemse.

STEUN ONS NU!

De ingrijpende maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus hebben grote gevolgen voor vele ondernemingen. Steun ons, juist nu