Adverteren in HRLM?

Zijlstraat weer als theaterpodium

Theater aan de Toog, het theaterfestival in vijf cafés in de Zijlstraat, wordt een waar feestje. Vier cafés en een bottleshop zetten op zondagmiddag 14 november hun deuren open. De locaties fungeren deze dag als theaterpodium waar vijf theatermakers hun voorstelling neerzetten. Dit jaar is er veel muziek in de theaterstukken.

Met een drankje in de hand naar een voorstelling in een café kijken. Dat is wat theater aan de Toog is. Het festival is na een jaar uitstel vanwege Corona, weer terug in de stad. Vijf locaties aan de kop van de Zijlstraat openen hun deuren voor publiek en theater. De theatergroepen worden uitgedaagd om de locatie bij het stuk te betrekken, of juist de grens op te zoeken van de rol en de functie van het café. De locatie is de tegenspeler van de acteurs en het publiek is de verbindende factor. “En het leuke is, je staat er als publiek middenin. Er is geen podium, verlichting of gordijn. Zodra een stuk begint, elk heel uur vanaf 13.00 uur, wordt het publiek op het verkeerde been gezet,” meldt Hans Goes, een van de organisatoren van het gratis festival. 

Meer locaties en podiumkunstenaars
Na het uitstellen van de editie van 2020 vanwege Covid-19, is de organisatie blij dat het festival in november kan plaatsvinden. Dit jaar maakt het festival een bescheiden groei mee. Vorige keer waren er vier locaties; de cafés Wapen van Bloemendaal, De Zwaan, De Flapcan en Uiltje Bar. De Uiltje Bottleshop X Moyee is er als locatie bijgekomen. En dus ook een extra act. Goes: “We zijn er trots op dat we naast vier theatergroepen nu ook een stand-up comedian in het festival hebben.”

De deelnemende groepen zijn Theatergroep Eglentier, Project Fors, Fons Haver, De Doorstappers en Tobasko. Theater aan de Toog is gratis te bezoeken, maar het publiek wordt wel om een donatie gevraagd na afloop van het stuk. Daarvoor gaan de spelers met de pet rond. 

 

Theater aan de Toog is op 14 november 2021 elk heel uur vanaf 13.00 tot 17.00 uur in de Zijlstraat, hoek Zijlbrug.  Meer informatie: www.theateraandetoog.nl.

Foto: Rob Ouwerkerk

Zijlstraat weer als theaterpodium

NIEUWSBRIEF

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van interessante nieuwtjes uit het Haarlemse.

STEUN ONS NU!

De ingrijpende maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus hebben grote gevolgen voor vele ondernemingen. Steun ons, juist nu