Adverteren in HRLM?

Haarlemse Swap Sint speelgoedruilmarkt voor ouders

De geur van pepernoten hangt alweer geruime tijd in de lucht en pakjesavond staat bijna voor de deur. Maar niet iedere hulpsint wil of kan alleen nieuwe cadeautjes kopen. Daarom organiseert een aantal duurzame moeders op woensdagavond 17 november de gratis speelgoedruilmarkt Swap Sint Haarlem bij Korfbalclub Aurora aan de Vergierdeweg.

Organisatoren Marsha Homburg, Pauline van Zadelhoff, Daniëlle van der Meer, Maura van Dijk en enkele andere betrokken ouders organiseren daarom sinds 2018 de ruilmarkt in Haarlem, toen onder de naam Recycle Sint. In 2020 kon het evenement in verband met het coronavirus niet doorgaan.  

Duurzaam spelen
Swap Sint Haarlem wil duurzaam spelen normaal maken en heeft het initiatief genomen tot een speelgoedruilmarkt in Haarlem. Het is voor ouders een kans om eigen speelgoed thuis op te ruimen, ongebruikt speelgoed een tweede leven te geven bij andere kinderen en op een duurzame en goedkope manier weer (voor het kind) nieuw speelgoed in huis te halen. Van bordspel tot poppenkinderwagen, van bestuurbare auto en nieuw favoriete voorleesboek.

Korfbalclub Aurora
Telkens vindt de organisatie een gratis locatie om de drempel voor ruilende ouders zo laag mogelijk te houden, ditmaal bij korfbalclub Aurora. Die steunt de duurzame missie van Swap Sint. "We zijn een club in Haarlem Noord met een sportieve maar ook een duurzame missie. We hebben net alles in de kantine verduurzaamd en een dak vol zonnepanelen. Al met al een goede, leuke club die perfect aansluit op Swap Sint", aldus Chris de Boer van Aurora.

Hoe werkt het? 
Een Swap Sint ruilmarkt werkt voor ouders als volgt: 
- Neem netjes en schoon speelgoed mee 
Voor elk stuk speelgoed dat je inbrengt, mag je een ander stuk speelgoed mee terug nemen 
- Het mogen echte vintage items zijn, maar ook spullen waar nauwelijks mee gespeeld is 
- Wat overblijft wordt aan de SpeelgoedBank Haarlem geschonken 

In 2018 en 2019 vond het evenement plaats onder de naam Recycle Sint Haarlem, naar het gelijknamige landelijke initiatief van Elif Algu. In 2021 is Recycle Sint gaan samenwerken met de app Swip Swap, waar het hele jaar door online speelgoed kan worden geruild. Daarom is de naam aangepast naar Swap Sint. Met een andere naam, maar hetzelfde doel.  

De feiten op een rij: Swap Sint Haarlem op woensdag 17 november Inleveren van speelgoed van 17:30 tot 19:30 uur. Het ruilen van speelgoed kan van 20:00 tot 21:00 uur bij Korfbalclub Aurora op de Vergierdeweg 265-C. Gratis parkeren is hier mogelijk.

Haarlemse Swap Sint speelgoedruilmarkt voor ouders

NIEUWSBRIEF

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van interessante nieuwtjes uit het Haarlemse.

STEUN ONS NU!

De ingrijpende maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus hebben grote gevolgen voor vele ondernemingen. Steun ons, juist nu