Adverteren in HRLM?

Zet hem in de agenda: Pletterij

VERHALENRESTAURANT: ‘GRUWELIJK GRAPPIGE GRIEZELVERHALEN 2 NOVEMBER
Dinsdag 2 november is in de Pletterij het Verhalenrestaurant van 18 tot 22 uur. Na een gezamenlijke maaltijd is het tijd voor het vertellen van en luisteren naar verhalen. Thema deze keer: ‘gruwelijk grappige griezelverhalen’.

Elke eerste dinsdag van de maand kunnen maximaal vijf mensen een verhaal vertellen. Het verhaal mag niet langer dan 10 minuten duren. De vertelling wordt begeleid door een muzikant.

Wil je vertellen? Neem dan contact op met Petra van Dam: info@hetverhaaltheater.nl.

Toegang: 7,50 inclusief maaltijd. Maximaal 20 bezoekers.  Aanschaf van een ticket via de website is is vereist, evenals tonen van de vaccinatie app of negatieve testuitslag.

KUNSTLIJN IN DE PLETTERIJ 6 EN 7 NOVEMBER 
Zaterdag 6 en zondag 7 november staat Haarlem in het teken van de Kunstlijn. In de Pletterij is zaterdag het werk van vier kunstenaars te zien van 11 – 17 uur. Het overkoepelende thema is  ‘tijd en tempo’ .Met: porseleinen objecten van Karola Veldkamp, een houten contrabas die zichzelf bespeelt en glaskunst van Jolanda Prinsen en gedichten van Sylvia Hubers. Ook is er een in memoriam gewijd aan Wim Dijkgraaf, de onlangs overleden Haarlemse bassist, in de vorm van 5 portretten. Daarbij is tevens zijn muziek te horen.

KUNSTLIJN DINER
Op zondagavond om 19 uur is in de Pletterij voor de 35ste keer het traditionele Kunstlijndiner. Reserveren: info@jolandaprinsen.nl  of 06 2000 3839. Toegang gratis.

JAZZX: CHI QUARTET 13 NOVEMBER
Zaterdag 13 november treedt in de Pletterij het internationale Chi Quartet op van 20 tot 22 uur. Met zijn multiculturele achtergrond maakt de groep muziek die varieert van klassiek tot jazz: eigen composities waarin klassieke melodieën worden gecombineerd met jazzharmonieën en Indiase en Europese folkritme-elementen.

Met: pianist en componist Siu, Tin-Chi uit HongKong, de Zuidafrikaanse bassist Ildo Nandja, de Nederlandse saxofoonspeler Loek van den Berg  en de Bulgaarse drummer Martin Hafizi.

Kaarten 10 euro, vrienden 9 euro, HaarlemPas en onder de 25 jaar 7,50. Livestream 5 euro. Maximaal 45 bezoekers. Reservering of aanschaf ticket via de website vereist, evenals tonen van vaccinatie app of negatieve testuitslag.

INDIA, DE AANKOMENDE SUPERMACHT 14 NOVEMBER
Zondag 14 november houdt Faridah Azimullah een lezing in de Pletterij. Zij is ondernemer en oud-voorzitter van MKB Haarlem. In haar lezing wil zij het vooral hebben over haar Indiase afkomst en de politieke en economische betekenis van India. Toegang 5 euro, aanvang 16 uur. Maximaal 45 bezoekers. Reservering of de aanschaf van een ticket via de website vereist, evenals tonen van vaccinatie app of negatieve testuitslag. De lezing is ook gratis te volgen via livestream.

UNIEK FILMCONCERT MET JACO BENCKHUIJSEN 14 NOVEMBER
Zondag 14 november presenteert avonturier en musicus Jaco Benckhuijsen om 20 uur een uniek filmconcert in de Pletterij. Al zolang hij zich kan herinneren is Benckhuijsen verliefd op wilde, lege vlaktes. Hem fascineert de simpelheid van het fysieke bestaan, het wegvallen van alle prikkels om je heen, en de schoonheid van de natuur.

Zo peddelde hij in een vouwkajak naar vergeten en onbewoonde kustgebieden aan de randen van de wereld: de Aleoeten, eilanden bij Kaap Hoorn en Papoea-Nieuw-Guinea. Over zijn ervaringen schreef hij het boek ‘Man in het Wild’. Tevens verklankte hij zijn ervaringen in muziek.

In dit filmconcert zijn unieke beelden te zien van de onbewoonde kusten die Benckhuijsen bezocht, live begeleid door pianoklanken, deinende grooves en elektronische soundscapes. Hij gebruikte een oude taperecorder om pianoklanken te vervormen en uit te rekken en nodigde drummer Joost Lijbaart uit om soundscapes te improviseren bij zijn foto’s van zee, ijsbergen en basaltrotsen. 

Kaarten: 10 euro, 9 euro voor vrienden, 7,50 met HaarlemPas en onder de 25 jaar. Reservering of aanschaf ticket via de website is vereist, evenals tonen van vaccinatie-app of negatieve testuitslag.

VANBINSBERGEN PLAYSTATION REMISE TOUR 26 NOVEMBER
Gitariste Corrie van Binsbergen reist met haar band Vanbinsbergen Playstation langs de Nederlandse jazzpodia met de Remise-tour, een ‘best-of’ feest met stukken uit hun rijke repertoire, en nieuw werk. De band speelt vrijdag 26 november van 20 tot 21.30 uur in de Pletterij. Een voorlopig afscheidsfeestje want Van Binsbergen gaat zich toeleggen op componeren. Een unieke kans dus om deze superformatie nog eens te horen. Met: Mete Erker, Miguel Boelens, Morris Kliphuis, Joost Buis, Albert van Veenendaal, Corrie van Binsbergen, Dion Nijland, Yonga Sun.

Kaarten 10 euro, vrienden 9 euro, HaarlemPas of onder de 25 jaar 7,50, live stream 5 euro. Maximaal 45 bezoekers. Reservering of aanschaf ticket via de website vereist, evenals tonen van vaccinatie app of negatieve testuitslag.

HEDENDAAGSE MUZIEK: MARIMBA 29 NOVEMBER
In de Pletterij is maandag 29 november het laatste concert met hedendaagse kamermuziek. Aanvang 20 uur. Met dit keer percussioniste Tatiana Koleva, marimba soliste en conservatoriumdocent. Zij ontving in 2019 de Golden Medal op de Manhattan International Music Competition. Zij treedt op met twee van haar projecten: Songs for marimba en How to play the cactus.

Kaarten 10 euro, vrienden 9 euro, HaarlemPas of onder de 25 jaar 7,50, livestream 5 euro. Maximaal 45 bezoekers. Reservering of aanschaf ticket via de website vereist, evenals tonen van vaccinatie app of negatieve testuitslag.

Zet hem in de agenda: Pletterij

NIEUWSBRIEF

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van interessante nieuwtjes uit het Haarlemse.

STEUN ONS NU!

De ingrijpende maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus hebben grote gevolgen voor vele ondernemingen. Steun ons, juist nu