Adverteren in HRLM?

Nieuwe tentoonstelling: Thuis bij Jordaens

Binnenkijken bij de Antwerpse Meester Jacob Jordaens? Dat kan tijdens de tentoonstelling Thuis bij Jordaens die t/m 30 januari 2022 te zien is bij het Frans Hals Museum.

Het Frans Hals Museum presenteert in samenwerking met The Phoebus Foundation de tentoonstelling Thuis bij Jordaens: de eerste tentoonstelling van de zeventiende-eeuwse Antwerpse meester Jacob Jordaens in Nederland. Jordaens schilderde grote onderwerpen op een toegankelijke manier, vaak met een vleugje humor. In het Frans Hals Museum kun je meer ontdekken over Jordaens, die net zo zwierig, menselijk en eigenzinnig schilderde als zijn tijdgenoot Frans Hals. 

Stap binnen in Jordaens’ pronkkamer
Speciaal voor de tentoonstelling Thuis bij Jordaens is er in het Frans Hals Museum een hedendaagse reconstructie gemaakt van de pronkkamer uit Jordaens’ woonhuis. Deze showroom waar hij rijke klanten ontving, was op spectaculaire wijze gedecoreerd met schilderijen van eigen hand. Zelfs de deuren en het plafond waren geheel beschilderd in fenomenaal perspectief. De pronkkamer van Jordaens is in het Frans Hals Museum op een hele bijzondere manier te bekijken! Door een spiegelvloer word je namelijk letterlijk omgeven door de schilderingen en kun je zelf ervaren hoe de pronkkamer eruit moet hebben gezien. Waan je even ‘thuis bij Jordaens’, tussen de kunstwerken zoals Jordaens het bedoeld had. Een unieke ervaring!

Leuk met de familie
Tijdens de herfst- en kerstvakantie zijn er speciale familiedagen met een kindertour waarbij kinderen ontdekken welke grapjes Jordaens, Frans Hals en andere kunstenaars vroeger in hun schilderijen maakten. Er zijn ook schilderworkshops! Kruip in de huid van beroemde schilders en maak zelf een portret met de ‘losse toets’, de schilderstijl van Jordaens en Hals. Benieuwd? Lees hier meer over de familiedagen!

De tentoonstelling Thuis bij Jordaens is vanaf 15 oktober 2021 t/m 30 januari 2022 te zien in het Frans Hals Museum locatie Hof in Haarlem.

Tickets koop je hier.

Beeld: © The Phoebus Foundation, Antwerpen

Nieuwe tentoonstelling: Thuis bij Jordaens

NIEUWSBRIEF

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van interessante nieuwtjes uit het Haarlemse.