Adverteren in HRLM?

Rondleiding bij grootste glas-in-loodraam van Noord-Holland

Waar veel bewoners geen flauw benul van hebben is dat één van de grootste glas-in-loodramen van Noord-Holland zich in het Haarlemse Schalkwijk bevindt.

De Moeder van de Verlosserkerk op de hoek van de Floris van Adrichemlaan/Prof. Eykmanlaan, van architect J.P. de Groot, belandde vorig jaar op de gemeentelijke monumentenlijst. Het markante pand, een moderne zaalkerk met schuin oplopend lessenaarsdak en een losstaande toren op een ruim voorplein, werd in 1966 ingewijd. Het monumentale glas-in-loodraam, ontworpen door priester-kunstenaar Egbert Dekkers, meet maar liefst 26 bij 6 meter en verbeeldt de levensloop.

Gelijktijdig vindt er in het weekeinde van vrijdag 29 en zaterdag 30 oktober ‘Kunstschatten van Schalkstad 2021’ van Stichting Palanka Negra plaats in Centrum Schalkwijk. Omdat kunst en geschiedenis elkaar ontmoeten slaan GOSH en Palanka Negra voor deze wandeling de handen ineen. De kunstroutewandeling voert langs verrassende beelden, muurschilderingen, lieflijke doorsteekjes en groene paradijsjes in Schalkwijk plus een bezichtiging in de Moeder van de Verlosserkerk. 

Zaterdag 30 oktober 2021, aanvang: 10.00 uur stipt op pleintje tussen McDonalds en Febo bij het winkelcentrum.
Duur: circa 2 à 2.5 uur (incl. koffie- en plaspauze).
Deelname: €3,50 (all in).
Reserveren: oudschalkwijk@gmail.com.

Rondleiding bij grootste glas-in-loodraam van Noord-Holland

NIEUWSBRIEF

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van interessante nieuwtjes uit het Haarlemse.

STEUN ONS NU!

De ingrijpende maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus hebben grote gevolgen voor vele ondernemingen. Steun ons, juist nu