Adverteren in HRLM?

Uniek filmconcert uit de rafelranden van de wereld

Zondag 14 november presenteert avonturier en musicus Jaco Benckhuijsen een uniek filmconcert in de Pletterij. Al zolang hij zich kan herinneren is Benckhuijsen verliefd op wilde, lege vlaktes. Hem fascineert de simpelheid van het fysieke bestaan, het wegvallen van alle prikkels om je heen, en de schoonheid van de natuur die je reisgezel wordt.  

Net toen hij begon na te denken over een tocht door de woestijn, viel Jaco’s oog op de grootste van alle vlaktes: de zee. En hij ontdekte de vouwkajak, een minieme, maar zeewaardige boot waarin je voor een paar weken eten, kleren en een tent kunt meenemen. Zo kwam hij op het plan om vergeten of onbewoonde kustgebieden te bezoeken aan de randen van de wereld.

Indrukwekkend
Hij peddelde naar de 23 inwoners van Nikolski op de Aleoeten en trok langs de eilanden bij Kaap Hoorn. In Papoea-Nieuw-Guinea voer hij van eiland naar eiland, om bij de bewoners te overnachten in hun hutten.

Over zijn ervaringen schreef hij het boek ‘Man in het Wild’. Een verhaal over alleen leren zijn, meebewegen met de golven en het aangaan van een diepe verbintenis met de omgeving.  Als musicus lag het voor Jaco voor de hand om deze indrukwekkende ervaringen ook in live-muziek te vertalen. 

Benckhuijsen bezocht, In dit filmconcert zijn unieke beelden te zien van de onbewoonde kusten die begeleid door pianoklanken, deinende grooves en elektronische soundscapes. Hij gebruikte een oude taperecorder om pianoklanken te vervormen en uit te rekken en nodigde drummer Joost Lijbaart uit om soundscapes te improviseren bij zijn foto’s van zee, ijsbergen en basaltrotsen.  

'Man in het Wild' verschijnt op LP, en als digitale uitgave op de gebruikelijke streaming-platforms. Bekijk hier de promo-video.
Kaarten: 10 euro, 9 euro voor vrienden, 7,50 met Haarlempas en onder de 25 jaar.
Reservering of aanschaf ticket via de website is vereist, evenals tonen van vaccinatie-app of negatieve testuitslag.
Aanvang: 20.00 uur.

Uniek filmconcert uit de rafelranden van de wereld

NIEUWSBRIEF

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van interessante nieuwtjes uit het Haarlemse.

STEUN ONS NU!

De ingrijpende maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus hebben grote gevolgen voor vele ondernemingen. Steun ons, juist nu