Adverteren in HRLM?

Even Voorstellen…Paul Stork, HRLM75

Sinds 1 juni is Paul Stork de nieuwe zakelijk directeur van het Frans Hals Museum. Als adjunct-directeur werkt hij in tandem met algemeen directeur Ann Demeester. Op zijn achtste werkdag sprak HRLM met Paul op het heerlijke terras van het museumcafé Cleeff Frans Hals.

Wat houdt je functie precies in?
“Ik ben verantwoordelijk voor de financiële en organisatorische bedrijfsvoering van het museum, zoals sponsoring, personeelszaken, hospitality, beveiliging en de facilitaire dienst. Ann Demeester is op haar beurt verantwoordelijk voor de inhoudelijke kant van het museum, zoals de tentoonstellingen, collecties, restauraties, educatie en marketing.” 

Wat is jouw studie- en werkachtergrond?
“Ik heb Industrieel Ontwerpen gestudeerd in Delft en na mijn studie ben ik met name bezig geweest met strategieontwikkeling binnen verschillende organisaties. Zo heb ik ruim 20 jaar gewerkt bij het digital designbureau Fabrique. Uiteindelijk ben ik daar mede-eigenaar geworden. Dat ben ik nu nog steeds, maar ik ben er niet meer actief. Na mijn tijd bij Fabrique, wilde ik graag in de cultuursector werken.”

Waarom wilde je in de cultuursector werken?
“Het is een ontzettende interessante sector. Cultuur is een essentiële levensbehoefte, het helpt je enorm om je blik te verruimen. Ik ben dan ook een actieve cultuurconsument met een brede smaak, van musea tot aan musical. Vandaar dat ik graag mijn steentje bijdraag om met ondernemerschap de cultuursector te versterken.”

Waarom wilde je graag bij het Frans Hals Museum aan de slag?
“Dit soort functies zijn binnen de cultuursector redelijk dun gezaaid. Dus toen ik de vacature voorbij zag komen, zag ik mijn kans schoon! Het is een prachtig museum en de breedte van de collectie spreekt me erg aan. Daarnaast bezit het Frans Hals Museum meerdere werken van mijn voorouder, de Haarlemse schilder Jan Adam Kruseman. Onder dat werk is ook het schilderij Portret van Dorothea Steenkamp. Zij is de moeder van Jan Adam en dus een oudgrootouder van mij. Dat portret is trouwens te bewonderen in onze nieuwe tentoonstelling Who is she? Portretten vertellen, die tot en met 2 januari 2022 te zien is in onze locatie Hal, aan de Grote Markt 16.”

Wat hoop je vanuit jouw functie het museum mee te geven?
“Met mijn werk wil ik er graag voor zorgen dat het museum vanuit een gezonde financiële basis mooie en interessante tentoonstellingen kan blijven organiseren, waardoor nog meer mensen ons museum leren kennen. En dan heb ik het niet alleen over onze collectie van oude meesters, maar ook de combinatie die wij maken met hedendaagse kunst.”

Tot slot: wat vind je van Haarlem?
“Het is een prachtige stad met een mooi oud centrum. Vanaf het station loop ik iedere keer weer met veel plezier over de Grote Markt naar mijn nieuwe werkplek! Het Frans Hals Museum speelt ook een actieve rol in de stad. Als zakelijk directeur wil ik graag mijn ervaring in ondernemerschap inzetten om samenwerkingen aan te gaan, zoals we eerder al deden met onze achterburen van Muurmeesters of met Stichting Doe-Tuinen Haarlem, waarmee het museum nog sterker kan bijdragen aan de maatschappelijke, toeristische en economische ontwikkeling van de stad.”

Het Frans Hals Museum locatie Hof vind je aan het Groot Heiligland 62. De tentoonstelling ‘Who is she? Portretten vertellen’ is t/m 2 januari 2022 te zien in Frans Hals Museum Hal aan de Grote Markt 16. Voor al het laatste nieuws over het Frans Hals Museum zie www.franshalsmuseum.nl.

Tekst: Joost Dobbe
Fotografie: Linda Llambias

 

Even Voorstellen…Paul Stork, HRLM75

NIEUWSBRIEF

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van interessante nieuwtjes uit het Haarlemse.

STEUN ONS NU!

De ingrijpende maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus hebben grote gevolgen voor vele ondernemingen. Steun ons, juist nu