Adverteren in HRLM?

Pepernoten concept store opent in Haarlem

Aanstaande zaterdag, 4 september 2021 opent Peppernuts Holland een pop-up winkel aan de Grote Houtstraat 36 in Haarlem. De kruidnoten concept store verkoopt meer dan 50 smaken kruidnoten en andere, kruidnoot gerelateerde, producten. De winkel is 7 dagen per week geopend en sluit haar deuren weer op 6 december 2021. Na deze datum kunnen kruidnoot fans nog wel terecht in de webshop van het bedrijf.  

In de winkel van Peppernuts Holland, vind je een uitgebreid en trendy assortiment aan kruidnoten. Er zijn ruim 60 smaken kruidnoten, die variëren van de klassieke kruidnoot, tot onverwachte, unieke smaken als Drop, Rum, Limoncello, Unicorn en Zure Mat. De liefhebbers van koek en gebak komen ook goed uit de bus, met smaken als Apple Pie, Dulce de leche, Cookie dough en Lemon cheesecake. Tevens is er een assortiment ontwikkeld dat past in een glutenvrij en lactosevrij dieet. Naast losse zakjes kruidnoten, verkoopt Peppernuts Holland ook pepernoten proeverijtjes, giftboxes, kruidnoten bier en likeur, en nog andere producten met kruidnoten als basis ingrediënt.  

Dit jaar opent Peppernuts Holland 20 pop up stores, naast de vaste winkel op de dijk in Volendam. Deze laatste blijft het hele jaar open. Na het succes in 2020, is het aantal stores dit jaar daarmee verdubbeld.Tijdens de opening wordt iedereen feestelijk ontvangen en getrakteerd op de lekkerste en leukste smaken kruidnoten. Uiteraard worden alle hygiëneregels rondom corona in acht genomen.

Veel mensen denken dat pepernoten en kruidnoten hetzelfde zijn. Maar dit is niet het geval. Het verschil zit ‘m in de structuur en grootte van het koekje. De oudhollandse pepernoten zijn groot, lijken het meeste op taaitaai en worden gemaakt van roggemeel en anijs. Het kruidnootje zoals wij dat nu kennen is klein, harder en heeft een diepere en scherpere smaak dan de pepernoot. Daarnaast heeft hij de vorm van een half bolletje. De kruidnoot is gemaakt van tarwebloem en speculaaskruiden. Dit zijn kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, gemberpoeder, kardemom en witte peper. De ‘pepernoten’ die we tegenwoordig eten zijn voornamelijk de kruidnoten en dus geen pepernoten. In de volksmond worden de kruidnoten echter pepernoot genoemd.

Pepernoten concept store opent in Haarlem

NIEUWSBRIEF

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van interessante nieuwtjes uit het Haarlemse.

STEUN ONS NU!

De ingrijpende maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus hebben grote gevolgen voor vele ondernemingen. Steun ons, juist nu