Adverteren in HRLM?

Veel bekroond schrijfster Annet Schaap bezoekt Haarlem

Kinderboekenschrijfster Annet Schaap, die met haar debuut 'Lampje' alle belangrijke kinderboekenprijzen won, bezoekt 15 september Haarlem. De winnares van onder meer de Gouden Griffel en de Woutertje Pieterse Prijs is te gast in De Grote Vriendelijke Podcast, die dit keer in aanwezigheid van publiek wordt opgenomen in Theater De Liefde.

De Haarlemse podcast van kinderboekrecensenten Bas Maliepaard (Trouw) en Jaap Friso (JaapLeest.nl) heeft Schaap uitgenodigd om te komen praten over haar langverwachte nieuwe boek 'De Meisjes, zeven sprookjes', dat binnenkort bij Querido verschijnt. Daarin heeft de auteur zeven bekende sprookjes op originele wijze naar haar hand gezet.

Annet Schaap (1965) was lang bekend als illustrator van populaire kinderboekenseries als 'Hoe overleef ik' van Francine Oomen, 'Meester Jaap' van Jacques Vriens en 'Superjuffie' van Janneke Schotveld. In 2017 debuteerde ze als schrijfster met 'Lampje', dat werd bekroond met de Gouden Griffel, de Nienke van Hichtumprijs, de Woutertje Pieterse Prijs en de Vlaamse Boekenleeuw – een unicum in de geschiedenis van de Nederlandse jeugdliteratuur. Het boek werd in vele talen vertaald, ontving prijzen in Spanje en Italië en werd als eerste buitenlandse jeugdboek ooit genomineerd voor de Carnegie Medal, de Britse Gouden Griffel.

De Grote Vriendelijke Podcast is de enige Nederlandse podcast voor volwassenen over jeugdliteratuur en wordt sinds september 2018 maandelijks opgenomen in de Haarlemse kinderboekwinkel Kiekeboek. Het programma won vorig jaar de Dutch Podcast Award in de categorie Muziek & Cultuur.Kaarten voor de avond met Annet Schaap zijn te koop via www.degrotevriendelijkepodcast.nl. Voor dit evenement geldt Testen voor Toegang.De Grote Vriendelijke Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterenfonds, De Versterking, Stichting Lezen, de JC Ruigrok Stichting en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Veel bekroond schrijfster Annet Schaap bezoekt Haarlem

NIEUWSBRIEF

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van interessante nieuwtjes uit het Haarlemse.

STEUN ONS NU!

De ingrijpende maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus hebben grote gevolgen voor vele ondernemingen. Steun ons, juist nu