Adverteren in HRLM?

Doe mee: tegels eruit en plantjes erin

In Haarlem zijn op 4 september verschillende buurtacties om zoveel mogelijk tegels te wippen. Wipt u ook een tegeltje mee? Nederland speelt het NK Tegelwippen. Een landelijke wedstrijd tussen verschillende gemeenten met een heel goed doel: meer ruimte voor groen in de stad.

 Het klimaat verandert snel. We krijgen steeds vaker te maken met extreme regenbuien. Maar we moeten ons ook voorbereiden op lange periodes van hitte en droogte. Door slimme maatregelen kunnen we samen zorgen dat de gevolgen voor Haarlemmers beperkt blijven. Minder tegels, meer groen. Tegels maken de stad heter als de zon schijnt en laten geen water door wanneer het regent. Bomen en planten zorgen juist voor verkoeling tegen hitte. Op groene plekken kan water makkelijker weg bij hevige regen en het verdampt bij hitte. Planten en bloemen trekken vogels, vlinders, bijen, egels en andere dieren aan en vergroten de biodiversiteit. En het staat ook nog eens leuk. Dus: tegel eruit, plantje erin.

 Tegels inleveren

Op zaterdag 4 september kunt u meedoen aan tegelwipacties op verschillende locaties in Haarlem. Wip een tegel in uw eigen tuin of leg een geveltuintje aan voor de deur. Alle beetjes helpen. U kunt dan tussen 10.00 en 16.00 uur uw tegels en overgebleven zand inleveren bij een van de locaties. In ruil voor uw tegel krijgt u een bon voor tuinaarde of plantjes (op = op en maximaal 1 bon per huishouden).Op deze plekken kunt u de tegels inleveren:

  • De Stookkamer (Stephensonstraat 38)/Speeltuinvereniging Jeugdland
  • Badhuis (Leidseplein)
  • Posthuis Buiten (Zaanenpark)
  • Indische Buurttuin (bij Wijkcentrum de Horizon)
  • Max Euweplein (Sportheldenbuurt)

Doorgeven op website

 Natuurlijk willen we in Haarlem zo hoog mogelijk in het eindklassement van het NK komen. Daarom is het belangrijk de verwijderde tegels te registreren. Dat kan door twee foto’s in te sturen, eentje van uw grond voor en eentje van na het tegelwippen. Dat kan via de website  www.nktegelwippen.nl/meedoenAls gemeente zijn we ook benieuwd naar de verwijderde tegels. We vinden het leuk als u een video maakt van het tegelwippen en die mailt naar duurzaam@haarlem.nl

Tegels die u buiten de buurtactie om wipt, kunt u naar Spaarnelanden brengen. Het magazijn aan de Ir. Lelyweg is geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 7.30 uur en 16.00 uur. Heeft u veel tegels? Leen dan gratis een aanhanger via www.spaarnelanden.nl/aanhanger.

Op welke plekken mag u tegels wippen? Geveltuintjes zijn smalle groenstroken tegen de gevel, direct aan de straatkant. Vooral straten met huizen zonder voortuinen zijn geschikt. Geveltuintjes zijn eenvoudig en goedkoop zelf aan te leggen. Haal een rij stoeptegels weg voor de gevel, stort er tuinaarde en plant de plantjes. Wilt u een geveltuintje aanleggen? Let dan wel even op de spelregels.

Foto: Jurriaan Hoefsmit

Doe mee: tegels eruit en plantjes erin

NIEUWSBRIEF

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van interessante nieuwtjes uit het Haarlemse.

STEUN ONS NU!

De ingrijpende maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus hebben grote gevolgen voor vele ondernemingen. Steun ons, juist nu