Adverteren in HRLM?

Haarlem gaat op groen tijdens Haarlem Cleanup Day 2021!

Op 18 september 2021 is het World Clean Up Day, een wereldwijde opruimactie. In ruim 180 landen wordt deze dag zoveel mogelijk zwerfafval opgeruimd. Ook Haarlem sluit aan bij dit initiatief met de Haarlem Cleanup Day 2021. Tijdens deze interactieve dag worden er door de gehele stad workshops, cleanups, presentaties, kinderactiviteiten en een live talkshow georganiseerd. 

De dag wordt gedragen door lokale groene helden en initiatieven. Georganiseerd door Stichting EARTH LABEL in samenwerking met Monkabox Haarlem. Parcival Tiemessen van Stichting EARTH LABEL: "Er gebeurt heel veel in Haarlem op het gebied van duurzaamheid, vooral vanuit de bewoners, met daarbij een steeds groter wordende groep groene initiatieven. Het is fantastisch om te zien hoe alle lokale helden op allerlei gebieden met elkaar samenwerken. Hierdoor leek het mij een mooi idee om deze allemaal te laten samenkomen op de World Cleanup Day. Ik geloof erin dat we met elkaar de wereld een stuk mooier en schoner kunnen maken. En hoe leuk is het om al die positieve energie die ik in Haarlem voel te gebruiken en samen deze cleanup te organiseren? Let's make a positive change together!"

Haarlemse helden

Er worden op zaterdag 18 september in alle 21 stadswijken door heel Haarlem cleanups georganiseerd, ondersteund door Lokale Helden en vele vrijwilligers. Je kunt je overal aansluiten, in je eigen wijk, maar natuurlijk ook in een andere wijk. Zo maken we met elkaar de straten en wateren van Haarlem schoon. Een greep uit de diverse activiteiten tijdens de Haarlem Cleanup Day: met SUPmission het water op om afval te verzamelen, koken zonder afval bij Mama Gaia, een natuurwandeling met een boswachter voor kinderen, iets nieuws maken van oude kleding bij SÛR ATELIER en bij Oceans is er een talkshow met onder andere lokale ondernemers en organisaties die Haarlem samen willen verduurzamen. 

Er wordt deze dag gewerkt met een donatiesysteem. Alle activiteiten zijn gratis, maar er wordt aan de deelnemers van de activiteiten gevraagd een donatie naar draagkracht te doen. Dit kan via een QR-code die alleen bij alle workshops en activiteiten uit te lezen is. Het totaalbedrag van alle donaties wordt aan het einde van de dag bekend gemaakt. Het gedoneerde bedrag wordt verdeeld onder deelnemende Lokale Helden van Haarlem. Vervolgens zetten zij dit in om hun activiteiten te kunnen ontplooien en zo de stad te verduurzamen.

 

Het volledige programma en inschrijven voor de activiteiten van de Haarlem Cleanup Day 2021 kun je vinden op: www.earthlabel.org

 Haarlem gaat op groen tijdens Haarlem Cleanup Day 2021!

NIEUWSBRIEF

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van interessante nieuwtjes uit het Haarlemse.

STEUN ONS NU!

De ingrijpende maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus hebben grote gevolgen voor vele ondernemingen. Steun ons, juist nu