Adverteren in HRLM?

Expostie Vliksböz in Naaiatelier, Stadsnieuws

Expositie Vliksböz samensmelting van humor en diepgang

Vliksböz, een cartoonserie van tekenaar en beeldend kunstenaar Onno Lolkema en tekstschrijver Pieter van Breevoort, komt tot leven in een unieke tentoonstelling tijdens Stripdagen Haarlem. Van 30 mei tot en met 2 juni is een ruime selectie van de strips te zien als eerbetoon aan de creatieve geest van tekenaar Lolkema, die in november 2022 overleed. De expositie is een viering van de unieke samenwerking van het tweetal die Vliksböz tot leven bracht.

Vliksböz is ontstaan uit een toevallige ontmoeting tussen twee stand-upcomedians tijdens de donkere dagen van de lockdowns. Het idee en de titel van deze cartoon kwamen tot stand toen Onno Lolkema, tijdens zijn frequente ritten tussen Antwerpen, zijn woonplaats, en Nederland met de Flixbus. Onno en Pieter begonnen hun meesterwerken te delen op Instagram en Twitter. De cartoons werden veel gedeeld en in de zomer van 2021 verscheen een Vliksböz op de voorpagina van het zomernummer van Propria Cures.
De kern van Vliksböz is een bundeling van gedachten die vaak onuitgesproken blijven: neuroses, therapie, relaties, het leven, maar ook de dood. De ideeën ontstonden via WhatsApp, waarna Onno zijn magie liet gelden, vaak in de vorm van pentekeningen, maar af en toe schilderde hij ook een cartoon. Het maakt dat er veel diversiteit in de cartoons zit, maar tegelijkertijd zit er toch een onderlaag die de cartoons verbindt.
Op 3 november 2022 overleed Onno op 43-jarige leeftijd. Hij maakte tot zijn overlijden meer dan 200 cartoons van Vliksböz en nog veel meer schilderijen, tekeningen en andere kunstwerken. Een selectie van de cartoons is speciaal voor Stripdagen Haarlem te zien in Naaiatelier.

De expositie Vliksböz is te zien en te koop van 30 mei tot en met 2 juni in Naaiatelier Haarlem, Spaarnwouderstraat 124 van 12.00 uur tot 17.00 uur. Meer informatie vind je op www.naaiatelierhaarlem.nl


Expostie Vliksböz in Naaiatelier, Stadsnieuws

NIEUWSBRIEF

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van interessante nieuwtjes uit het Haarlemse.