Adverteren in HRLM?

3e editie KiKa Haarlem City Walk, Stadsnieuws

8.000 wandelaars zaterdag aan de start van 3e editie KiKa Haarlem City Walk

Haarlem maakt zich op voor feestelijke wandeldag vol gezelligheid
Zaterdag 18 mei staat de 3e editie van de KiKa Haarlem City Walk op de wandelagenda. Met een deelnemersrecord van 8.000 wandelaars belooft het een gezellige wandeldag te worden in de hoofdstad van Noord-Holland. Langs routes van 6, 10, 16 en 25 km gaan de wandelaars genieten van de stad, cultuur en natuur. Voor de start zal de cheque met het door de wandelaars en donateurs opgehaalde bedrag voor titelpartner en goede doel KiKa uitgereikt worden.
De start en finish van de KiKa Haarlem City Walk vinden plaats bij Museum van de Geest. Vanaf daar gaan de deelnemers in 15 verschillende startgroepen van start. Zo wordt er gezorgd voor voldoende spreiding op de routes. Afhankelijk van de afstand die de deelnemers wandelen, genieten zij van het levendige stadscentrum, de grachten, pittoreske straatjes, groene parken en verrassende buitenplaatsen in Haarlem.
Wandelevenement voor iedereen
Dit jaar staat de Family Walk van 6 km voor het eerst op de Haarlemse wandelagenda. Dit familieonderdeel is speciaal voor gezinnen met kinderen, maar ook erg leuk voor alle wandelaars voor wie 10 km wandelen net te ver is. De toevoeging van deze kortere afstand heeft ervoor gezorgd dat er veel meer jonge deelnemertjes aan de start staan dan vorig jaar.
In totaal staan er 8.000 deelnemers ingeschreven voor de KiKa Haarlem City Walk. Er staan 650 deelnemers aan de start van de Family Walk. Aan de 10 km doen 2.300 deelnemers mee, 3.450 wandelaars gaan voor de 16 km en de langste afstand van 25 km wordt door 1.600 deelnemers gewandeld.

Onthulling bedrag voor KiKa
De deelnemers aan de KiKa Haarlem City Walk hebben bij hun inschrijving een vrijwillige donatie kunnen doen aan KiKa of een eigen sponsoractie op kunnen starten. Voor de start op zaterdag 18 mei wordt de cheque aan KiKa uitgereikt en daarmee het door de wandelaars en donateurs opgehaalde bedrag onthuld.
KiKa is met een speciale promotiestand aanwezig bij de start- en finishlocatie. Wandelaars en andere geïnteresseerden kunnen hier informatie krijgen, een donatie doen of speciale KiKa-merchandise kopen. De verzorgingspost bij de Haarlemse Kano Vereniging, waar alle deelnemers aan de 16 en 25 km langskomen, is geadopteerd door KiKa en zal zaterdag mooi oranje kleuren.
Volop gezelligheid onderweg
Bij de KiKa Haarlem City Walk staat het genieten van alle hoogtepunten en monumenten die de stad en buitengebieden van Haarlem te bieden hebben voorop. Onderweg komen de wandelaars langs verzorgingsposten bij de Haarlemse Kano Vereniging, op het Hortusplein en bij Paviljoen Het Witte Huis. Hier wordt gezorgd voor gezellige muziek en krijgen de wandelaars iets lekkers om vol nieuwe energie de routes te vervolgen. Bij de start- en finishlocatie staan de hele dag DJ’s om het Haarlemse wandelfeestje compleet te maken.

3e editie KiKa Haarlem City Walk, Stadsnieuws

NIEUWSBRIEF

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van interessante nieuwtjes uit het Haarlemse.