Adverteren in HRLM?

Taste of Freedom, Stadsnieuws

De Oekraïense film “Taste of Freedom” gaat op woensdagavond 3 april om 19.00 uur in première in de Filmkoepel Haarlem. Een feel good movie over een meisje, Varya, dat haar culinaire droom wil verwezenlijken in een duur restaurant. De lancering van de film is een samenwerking van de Oekraïense ambassade, de filmdistributeur, de Filmkoepel Haarlem en de vrijwilligersorganisatie Haarlem4 Ukraine. Vanaf 4 april is de film te zien in vele Nederlandse bioscopen.

Storyline
Varya droomt ervan om in een chique restaurant te werken. Ze besluit de stap te nemen, zegt haar baan in de snackbar op en vindt werk in een prestigieus restaurant. Daar moet ze wel eerst haar kookkunsten zien te bewijzen tegenover haar collega Lesya, die niet zo blij is met de komst van Varya. Wanneer ze een oud kookboek vindt vol met Oekraïense recepten, is het de geest van de schrijfster Olga Franko die haar helpt om de Oekraïense keuken weer in de schijnwerpers te zetten.
Speciale gasten
Op de avond van de première is actrice Iryna Kudashova aanwezig. Zij speelt de hoofdrol Varya in de film. Ook aanwezig is de schrijfster en filmdistributeur Olena Morentsova-Shulyk. Plaatsvervangend ambassadeur Mr. Anatolii Solovei ((Deputy head of a mission) vertegenwoordigt de ambassade. Filmbezoekers krijgen de gelegenheid met de speciale gasten te praten na afloop van de film. Aangezien de film gaat over kookkunsten, kan een culinaire verrassing niet ontbreken. De Oekraïense chefkok Vasyl Korniychuk zal hiervoor zorgen. Op 17 maart kookte hij tijdens een muzikale avond in het Badhuis in Haarlem, georganiseerd door Haarlem4Ukraine. Nu zorgt hij voor een hapje bij de borrel van de première.
Meer films
Haarlem4Ukraine heeft eerder samengewerkt met de Filmkoepel Haarlem. Twee films gingen “Taste of Freedom” voor. Op 6 december 2023 was “My thoughts are silent” te zien en vrij recent op 25 februari “The hardest hour”. De samenwerking gaat door. Op woensdagavond 3 april zal bekend gemaakt worden welke zes films vanaf 15 mei op het programma staan. De premières in de Filmkoepel zijn steeds snel uitverkocht. Ook de vertoning van “Taste of Freedom” is al uitverkocht. Vanaf 4 april is de film te zien in meerdere Nederlandse bioscopen. Een trailer van de film is te zien op de website van de Filmkoepel www.filmkoepel.nl
Haarlem4Ukraine en Filmkoepel
Door de samenwerking tussen Haarlem4Ukraine en de Filmkoepel kunnen Oekraïners in hun nieuwe thuisland in contact blijven met de culturele producties uit hun moederland. Daarbij is het voor Nederlanders een mooie manier om meer te weten te komen over Oekraïne en de Oekraïense cultuur. Behalve de culturele samenwerking met de Filmkoepel, werkt Haarlem4Ukraine op cultureel vlak ook samen met onder andere de Bibliotheek Zuid-Kennemerland en de Pletterij. Meer informatie over Haarlem4Ukraine zie de website www.haarlem4ukraine.nl
Taste of Freedom, Stadsnieuws

NIEUWSBRIEF

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van interessante nieuwtjes uit het Haarlemse.