Adverteren in HRLM?

Het nieuwe seizoen staat voor de deur!

Terwijl we nog genieten van de laatste weken zomervakantie, kunnen wij tegelijkertijd ook niet wachten op de start van het culturele seizoen! Jij ook? Hieronder geven we je alvast wat theatertips voor september. Bekijk het hele programma en koop je kaarten op de website van de Toneelschuur

Tips voor september 

Open Podium Haarlem
Op zaterdag 11 september organiseren Toneelschuur, Stadsschouwburg/Philharmonie Haarlem en Patronaat: Open Podium Haarlem. Een dag lang de beste en verrassendste optredens van lokale artiesten die elke Haarlemmer moét kennen. De Toneelschuur is tijdens Open Podium Haarlem de plek voor het gesproken/gezongen woord in alle soorten en maten onder de titel LETTERTYPES. Toegang is gratis. 

Serie Schuurvernieuwers
Moeite om een keuze te maken uit het programma? Dan maakt Toneelschuur het je makkelijk met de Serie Schuurvernieuwers. Drie uiteenlopende voorstellingen van nieuwe gezichten in de Schuur voor een extra aantrekkelijke prijs. En je maakt kennis met de makers tijdens een inleiding of nagesprek. 

De Stoelen (Theater)
za 25, di 28 t/m do 30 sep, vr 1 & za 2 okt, di 19 & wo 20 okt, 20.00 uur 
Jessie L'Herminez is sinds dit jaar een van de nieuwe vaste makers bij Toneelschuur Producties. In haar voorstellingen combineert ze tekst met een fysieke speelstijl. Als eerste regie in ons huis koos zij voor de tragische klucht De Stoelen van Eugène Ionesco.

ALPH (Dans)
do 23 sep, 20.30 uur
Mannen; soms zijn ze elkaars broeders, soms elkaars rivalen. Het lijkt moeilijk om te ontsnappen aan het stigmatiserende beeld van de alfa man waartoe ze gedwongen worden zich te gedragen. De jonge choreografe Donna Chittick geeft in ALPH haar blik op de kracht en de kwetsbaarheid van de man met dynamische hiphop. 

Het Debuut (Theater) 
vr 17 & za 18 sep, 20.00 uur
Inmiddels een vaste waarde aan het begin van het theaterseizoen: Het Debuut. Ieder jaar wordt een nieuwe generatie theatermakers gepresenteerd, die de podia in de toekomst gaat bestormen. Ga op blind date met deze avontuurlijke makers, gooi jezelf in het diepe en laat je verrassen door hun werk. En tijdens de after-talk na afloop kun jij meteen vertellen, wat je van hem/haar vindt.

Raar 4+ (Jeugdtheater)
zo 19 sep, 13.30 uur & 15.30 uur
Grote mensen zijn vreemde wezens. Ze zeggen nee tegen taart, drinken de hele dag koffie, praten eindeloos over het weer en houden van stofzuigen. Ze zeggen alles beter te weten. Omdat ze koste wat kost niet raar willen overkomen op de ander, belanden ze in de meest absurde situaties. 

Gioia Live (Dans)
do 9 sep, 20.00 uur
De dansdocumentaire over de bipolaire Gioia Fiorito , over het grijze gebied tussen normaliteit en gekte, werd in 2019 genomineerd voor een Gouden Kalf. Gioia Live bouwt voort op deze film. Met danseres Mara Hulspas eert Gioia de kracht van fantasie, droomt ze over de toekomst, reflecteert ze, scherp en humorvol, op het verleden en viert ze de autonomie van het individu.

BLOOS de Mannen
vr 1 & za 2 okt, vanaf 18.00 uur
Voor BLOOS de mannen ging Marte Boneschansker in gesprek met mannen tussen de 10 en 100 jaar oud over intimiteit, sensualiteit en verlangen. Hoe definiëren zij hun man-zijn? Wanneer houden ze van hun lichaam en wie zijn ze voorbij dat lichaam? Hun ervaringen worden gedeeld in een prikkelende audiobeleving, waarnaar je luistert in je eenpersoons cocon. 

Het nieuwe seizoen staat voor de deur!

NIEUWSBRIEF

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van interessante nieuwtjes uit het Haarlemse.

STEUN ONS NU!

De ingrijpende maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus hebben grote gevolgen voor vele ondernemingen. Steun ons, juist nu