Adverteren in HRLM?

Samen werken aan het Haarlem van de toekomst, HRLM 90

Haarlem kent een lange geschiedenis van ambacht en creativiteit. Tegenwoordig hoort technologie daarbij. Wat ooit een industriële loods was, is veranderd in een creatieve, technologische ‘innovatiehub’. Bij de 3D Makers Zone en BouwLab R&Do op het MAAK-terrein aan de Oudeweg werken we aan het Haarlem van de toekomst, met innovatieve oplossingen en baanbrekende projecten.

3D Makers Zone: 3D-prints, samenwerking en innovatieve ontwerpen
Bij de 3D Makers Zone (3DMZ) zetten we industriële 3D-printers, robotarmen en scanners in om te experimenteren, te ontwikkelen en te produceren. We brengen verschillende partijen samen - van bedrijven tot onderwijsinstellingen - om samen te werken aan technologische vooruitgang met oog voor duurzaamheid en circulariteit. Oude rolcontainers van Spaarnelanden hebben we gerecycled tot bloembakken voor de stad, terwijl nieuwe projecten zoals het ontwerpen en 3D-printen van een bank voor CLUB3 de grenzen van design en functionaliteit opzoeken. Maar we gaan verder dan alleen 3D-printoplossingen. Met projecten zoals het opzetten van een blockchain-gebaseerd voorraadbeheersysteem voor PWN laten we zien hoe technologie in je voordeel kan werken.

Wat valt er te beleven bij de 3D Makers Zone?
Bij 3DMZ kun je met verschillende vraagstukken terecht. Heb je een specifiek onderdeel nodig dat niet meer op de markt is? Wil je een uniek designmeubel? Wil je weten waar technologie je verder kan helpen? Laat het ons vooral weten. We organiseren regelmatig live evenementen, waarmee webedrijven, organisaties en onderwijsinstellingen samenbrengen om kennis te delen en te netwerken. Tijdens het jaarlijkse evenement ‘C The Future’ nemen we Haarlemmers door middel van workshops, demo’s en presentaties mee in de toekomst van de technologische, circulaire en duurzame stad. Ook is 3DMZ de organisator van een tweetal promotie events rondom technologische beroeps- of studiekeuze voor leerlingen in Haarlem en omgeving (PET en TYT). Want Technologie zit overal! Op www.3dmakerszone.com zie je wat we nog meer allemaal doen.

BouwLab R&Do: Experimenteren, co-creëren, inspireren en ontwikkelen
Ook te vinden op het terrein, naast 3DMZ, is BouwLab R&Do. Daar houden we ons bezig met de grote uitdagingen in de bouw. MKB-bouwbedrijven krijgen de ruimte om te experimenteren met nieuwe, circulaire bouwtechnieken en we faciliteren en initiëren innovatieprojecten en samenwerkingen. Belangrijk daarbij is dat de mens mee-ontwikkelt. Hoe ga je om met nieuwe machines en technologieën die bij het huidige en toekomstige werk een steeds grotere rol spelen? Daarvoor bieden we verschillende cursussen en inspiratiesessies aan.

Wat valt er te beleven bij BouwLab R&Do?
Bij BouwLab kun je als (MKB-)bouwbedrijf je hart ophalen. Heb je een vraag, idee of concept en heb je hulp nodig bij het ontwikkelen of testen hiervan? Wil je meepraten over innovatie en ontwikkelingen in de bouw? Wil je je eigen skills verder ontwikkelen? Neem dan vooral eens contact met ons op. We organiseren ook regelmatig netwerkevenementen. Elke maand is er een Innovation Dinner voor de branche, waarbij telkens een ander thema centraal staat. Nieuwsgierig? De agenda is te vinden op www.bouwlab.com.

C-District: Werken aan de circulaire economie in Haarlem

De gemeente Haarlem zet zich in op het verkleinen van haar ecologische voetafdruk. Onderdeel van het plan "Haarlem Duurzaam 2040" is het werken aan een circulaire economie, waarbij grondstoffen efficiënt worden (her)gebruikt en de hoeveelheid afval gereduceerd wordt. 3DMZ en BouwLab zijn, samen met andere bedrijven op het MAAK-terrein, onderdeel van het C-District. Dit is een Haarlemse community die werkt aan deze circulaire economie. Samen zetten we ons in voor een leefbare en veerkrachtige stad voor toekomstige generaties.

Doe je mee?
Benieuwd naar wat we allemaal nog meer doen? Stap gerust binnen en ontdek de mogelijkheden voor je bedrijf of voor jezelf. Zo werken we samen aan de toekomst van Haarlem.

Samen werken aan het Haarlem van de toekomst, HRLM 90

NIEUWSBRIEF

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van interessante nieuwtjes uit het Haarlemse.