Adverteren in HRLM?

Gertrude Hoogendoorn Bibliotheek Manager programmering, HRLM 88

“De bibliotheek is een plek waar je kan binnenwandelen zonder dat je iets hoeft te ondernemen. Behalve een boek lenen of lezen, kan je hier ook studeren, mensen ontmoeten en workshops volgen. Het is een plek waar je aan jezelf kan blijven werken.”

“Het is onze missie als bibliotheek
om Nederland taalvaardiger te maken. In internationale onderzoeken scoren Nederlandse jongeren heel slecht. Een kwart van de vijftienjarigen loopt risico om laaggeletterd van school te komen. Met mijn team zijn we bezig met veranderingen en mensen plezier te laten krijgen in lezen en taal. We werken veel samen met scholen, kinderopvangcentra en sociale en culturele partners. Het beestje op mijn schouder is een Beebot. Deze robots kunnen door jonge kinderen geprogrammeerd worden waardoor zij zelf spelenderwijs leren om zowel digitaal als taalvaardig te worden.
Door dit soort programma’s voegen wij echt wat toe aan de maatschappij. Je merkt dat het een positief effect op jonge kinderen heeft.”

“Gelukkig ziet de landelijke politiek de waarde van de bibliotheek in. Er werd namelijk flink bezuinigd, maar we hebben een belangrijke maatschappelijke rol te vervullen. Ik ben blij en dankbaar dat ik daaraan mee mag werken.”

Tekst: Victoria van der Werff. Fotografie: Hélène Wiesenhaan.

 

Gertrude Hoogendoorn Bibliotheek Manager programmering, HRLM 88

NIEUWSBRIEF

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van interessante nieuwtjes uit het Haarlemse.