Adverteren in HRLM?

Jonge ambitieuze dansers maken eigen voorstelling Danshuis Haarlem, Stadsnieuws

Zelf het thema bepalen, zelf teksten voor het verhaal schrijven en ook nog zelf de promotieflyer vervaardigen; dat is de opzet van de komende dansvoorstelling van dansers van de Vooropleiding van Danshuis Haarlem. Buitenstaanders is door jonge ambitieuze dansers vanaf de vloer gemaakt en heeft als thema ‘Hoe gastvrij zijn we eigenlijk?’ meegekregen. De dansvoorstelling is op 24 september meerdere malen te zien in Theater de Luifel in Heemstede. 

Basismateriaal voor deze choreografie is het verhaal van de Romeinse dichter Ovidius over twee Griekse Goden die op aarde neerdalen om te onderzoeken hoe gastvrij aardse stervelingen zijn. De negen dansers (14-16 jaar) van de Vooropleiding van Danshuis Haarlem hebben zich afgevraagd hoe het met hun eigen gastvrijheid is gesteld en zijn met dit gegeven aan de slag gegaan om deze eigentijdse dansvoorstelling te maken. Twee Griekse goden Zeus en Hermes onderzoeken hoe gastvrij sterfelijke aardbewoners zijn. Vermomd kloppen zij bij vele huizen aan, maar nergens wordt de deur voor hen geopend, behalve bij twee oude, arme mensjes. Hier ervaren zij dat er wel degelijk gastvrijheid bestaat op de aarde en zij belonen alleen de twee ouderen. De anderen krijgen een stormvloed over zich heen. 

Met deze dansvoorstelling stellen ze diezelfde vragen ook aan het publiek. Wat betekent gastvrijheid nou eigenlijk voor onszelf? Hoe zal ik zelf handelen? De voorstelling Buitenstaanders representeert deze vloedstroom aan vragen en emoties. Alle verschillende opvattingen worden belicht, of het nou om een afkeurende blik gaat of over een warme omhelzing van acceptatie. De dansers hopen dat bezoekers in het vervolg nog beter nadenken over hoe we daar het beste mee om kunnen gaan. 

De vooropleiding van Danshuis Haarlem is voor jonge ambitieuze dansers een intensieve dansopleiding die aansluiting geeft bij MBO-dans en HBO-dansacademies in het land. De opleiding is speciaal voor talentvolle leerlingen vanaf 8 jaar, die van dans hun beroep willen maken of hun dansmogelijkheden verder willen ontwikkelen. 

Buitenstaanders op 24 september om 17.00 en om 20.15 uur in Theater de Luifel in Heemstede. De teksten zijn geschreven door de dansers van de Vooropleiding en worden als ‘spoken word’ door Kitty Relleke voorgedragen. De choreografie is van Sarai Maëla. Kaarten zijn uitsluitend te koop via www.danshuishaarlem.nl/voorstellingen.html

Jonge ambitieuze dansers maken eigen voorstelling Danshuis Haarlem, Stadsnieuws

NIEUWSBRIEF

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van interessante nieuwtjes uit het Haarlemse.