Adverteren in HRLM?

Vrolijke noten over Bakenessergracht: het Spaarnestad Concert, Stadsnieuws

Zaterdag 1 juli zal de Bakenessergracht weer vol liggen met bootjes en mensen op de kade. Het Spaarnestad Concert gedragen door het Kennemer Jeugd Orkest zal weer velen in een zomerse vrolijke bui brengen. Bezoekers op de kade kunnen het concert gratis bezoeken. Maar de echte beleving is vanaf het water. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor eigenaren van sloepen om het concert vanuit hun eigen boot te zien en te beluisteren.

Hoofdact is wederom het Kennemer Jeugd Orkest (KJO) met gastoptredens van de Nederlandse sopraan Donij van Doorn en  Hart voor Talent, Tom ten Broecke. In het voorprogramma speelt de bekende Haarlemse formatie The Flowertown Jazzband. De grote meezingfinale waarin nummers van Lennarth Nijgh worden vertolkt staat onder leiding van Astrid Nijgh. Het hoofdprogramma vangt aan om 20.30 uur voorafgaand door het voorprogramma om 20.00 uur.

Het Kennemer Jeugd Orkest is in 1995 ontstaan door een samengaan van het Haarlems Jeugd Orkest en het Bloemendaals Jeugd Orkest. Het KJO is een symfonieorkest. In het orkest spelen jonge mensen van 14 tot 21 jaar. Onder de bezielende leiding van dirigent Matthijs Broers en repetitoren die hun sporen in de muziek hebben verdiend, werken de orkestleden aan hun techniek, interpretatie en hun persoonlijke stijl.

De Nederlandse sopraan Donij van Doorn studeerde in 2009 met onderscheiding af aan het Conservatorium van Maastricht, waar zij studeerde bij Mya Besselink. In 2011 was zij laureaat bij de Nederlandse Vocalisten Presentatie. In datzelfde jaar werd haar de Labberté-Hoedemakerprijs voor onderscheidend spel toegekend tijdens het Peter de Grote Festival in Groningen. Momenteel is Donij van Doorn sopraan bij André Rieu. Zij is een vast onderdeel van het orkest en reist de hele wereld rond o.a. Europa, Canada, Mexico, Chili, Japan, Australië.

Het land van Maas en Waal, Malle Babbe, Jan Klaassen de trompetter, Meester Prikkebeen tophits van Boudewijn de Groot en Rob de Nijs, allemaal met tekst van Lennaert Nijgh. Nederlands grootste tekstdichter schreef echter nog veel meer! Zangeres Astrid Nijgh en het KJO, nemen je mee in de verrassende wereld van Lennaert Nijgh en samen met de toeschouwers zingt heel Haarlem Nijgh. Tijdens het concert zal ook de winnaar van het nieuwe initiatief ‘Heel Haarlem Zingt Songfestival’ de hit Avonden vertolken.

Er mogen maar een beperkt aantal sloepen in de gracht alleen schippers die een entreebewijs via de website hebben gekocht worden doorgelaten. Er zijn slechts 50 tickets beschikbaar.

De prijs voor een sloep tot 7 meter is € 50. Groter dan 7 meter € 70,- Entreekaarten (e-tickets) zijn alleen via de site te bestellen. Bij de entreepunten op de Bakenessergracht is geen kaartverkoop.

Het Spaarnestadconcert is in opdracht van Cultuurstichting Het Spaarne, productie H&L Producties mede mogelijk gemaakt door BIZ Binnenstad Haarlem, gemeente Haarlem, Phil., Vrienden van de Bakenes en cultuurstichting het Spaarne.

 

Vrolijke noten over Bakenessergracht: het Spaarnestad Concert, Stadsnieuws

NIEUWSBRIEF

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van interessante nieuwtjes uit het Haarlemse.