Adverteren in HRLM?

Zaterdagochtend met...Marc de Groot, HRLM85

Als kind fietste ik nooit om de Koepel. Dat durfde ik gewoon niet. Het gebouw zag er woest en magisch uit, maar straalde ook gezag uit.  Grauw en grijs, wat het echt een gevangenis maakte. Als je op de derde verdieping staat, zie je nog hoe magisch die Koepel is.”

“Al tweeëntwintig jaar werk ik in het gevangeniswezen en zo heb ik ook als bewaker in de Koepel gewerkt toen die nog diende als gevangenis. Naast mijn werk bij het Justitieel Complex Schiphol geef ik maandelijks rondleidingen in de Koepel. Hier ga ik helemaal terug in de tijd naar de bouw van de voormalige gevangenis. Ik vertel verhalen vanuit mijn eigen ervaring.  Soms zijn deze leuk, maar het kunnen ook sombere verhalen zijn. Het vertellen van mijn verhaal verveelt mij niet. Tijdens de rondleiding is het verhaal over de geschiedenis en de toekomst van het gebouw hetzelfde, maar ik pas mijn anekdotes aan op de groep. Een groep studenten criminologie vertel ik andere dingen dan een groep gezellige dagjesmensen.”

“Ik raak niet uitgepraat over de Koepel. De magie van de oude Koepel lijkt weg, maar wie goed kijkt, kan het nog terugvinden. Daar help ik natuurlijk graag bij.” 

 

Tekst: Victoria van der Werff
Fotografie: Madelon Griekspoor

Zaterdagochtend met...Marc de Groot, HRLM85

NIEUWSBRIEF

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van interessante nieuwtjes uit het Haarlemse.