Adverteren in HRLM?

SUPmission pakt de paddle en prikker weer op, Stadsnieuws

Na een inspirerend openingswoord van Dick Bol van De Stichting Stedenband Haarlem-Mutare kunnen de aanwezige SUPpers en afvalprikkers en beginnen met hun schoonmaakactie.Vrijdag 19 mei organiseert Stichting SUPmission hun eerste SUPmission van dit seizoen. 

Karen Blanken (voorzitter en medeoprichter van Stichting SUPmission): "We zijn helemaal klaar voor ons vierde seizoen. In de wintermaanden is het te koud om te SUPpen maar dat betekent natuurlijk niet dat er geen afval in het water ligt. Het wordt de hoogste tijd dat we weer met heel veel Haarlemmers in actie gaan komen. We hebben zeker niet stil gezeten de afgelopen maanden. We zijn bijvoorbeeld een mooie samenwerking aangegaan met Stichting Stedenband Haarlem-Mutare. De bedoeling is dat we tegelijkertijd in Haarlem en Mutare de rivieren gaan schoonmaken. Onze eerste gezamenlijke actie was zaterdag 18 maart tijdens de Nationale Opruimdag. We hebben in Haarlem ruim 500 kilo afval verzameld, in Mutare was de opbrengst 3000 kilo! Verder hebben we een nieuwe tweedehands bakfiets kunnen aanschaffen om onze materialen in te vervoeren en hebben we deelgenomen aan allerlei Haarlemse debatten en bijeenkomsten met verschillende partijen over duurzaamheid en het afvalprobleem in Haarlem. Ook zijn we nog steeds in gesprek met de gemeente en provincie om een Bubble Barrier in het Spaarne te realiseren. Dit bellenscherm kan een groot deel van het afval in het Spaarne afvangen en voorkomt zo een afvalstroom naar de Noordzee. We hebben via onze achterban al een groot bedrag bij elkaar gekregen om deze missie te verwezenlijken."

Handen uit de mouwen
Vorig seizoen hebben de deelnemers, waaronder ook bedrijven en scholen, van SUPmission ruim 100 grote zakken afval bij elkaar verzameld. SUPmission heeft al heel veel mensen geïnspireerd en het is geweldig om te zien dat er ook veel kinderen en jongeren zijn die zich willen inzetten voor een schone stad. SUPmission werkt samen met de Haarlemse SUP-school Kiteflow. Hierdoor kunnen deelnemers zonder SUP op de startlocatie een SUP huren.Inmiddels is er een heuse groene beweging ontstaan in Haarlem en werkt SUPmission samen met organisaties als De Pinguin, NO More Plastic, De Opruimtrutjes, Spaarnelanden, Koning Koos Broekhof, The Great Bubble Barrier, Bob the Plogdog, MeltUp, Paul Wayeoflife en Juttersgeluk.

De organisatie zorgt voor een origineel SUPmission-shirt, afvalprikstokken en kuipen om het afval in te verzamelen. Mensen die niet willen SUPpen kunnen met de afvalprikkers de kades schoonmaken. Na afloop wordt al het afval verzameld en naar een vuilcontainer van Spaarnelanden gebracht.Stichting SUPmission is op zoek naar vrijwilligers die af en toe willen helpen bij de SUPmissions. De vrijwilligers helpen bij het klaarzetten van de materialen, gaan mee het water op en helpen de deelnemers waar nodig. In ruil voor hun inzet krijgen de vrijwilligers een gezellige en nuttige activiteit en veel dankbaarheid van Team SUPmission en heel veel Haarlemmers! Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij info@supmission.org.

Aanmelden voor deze en andere SUPmissions kan via deze link.

Datum: vrijdag 19 mei
Tijd: 19.00 tot 21.00 uur
Start locatie: Achter het Dolhuys, Schotersingel 2 in Haarlem.

 

Fotografie: Sandra Reeb-Gruber

SUPmission pakt de paddle en prikker weer op, Stadsnieuws

NIEUWSBRIEF

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van interessante nieuwtjes uit het Haarlemse.