Adverteren in HRLM?

Meivakantie vol film en theater in de Schuur, Stadsnieuws

De Meivakantie komt eraan! Van 22 april tot en 7 mei zie je de leukste voorstellingen en films in de Schuur. Met op het programma: betoverend muziektheater, een prachtige voorstelling gebaseerd op drie boeken van Pim Lammers, dé jeugdtheaterhit van het jaar, de mooiste familiefilms en nog veel meer. We sluiten de vakantie af met de roemruchte Disco waar alle kinderen welkom zijn om hun dansmoves te showen en verzoekplaatjes aan te vragen bij de DJ. Ook kun je de hele vakantie lang lekker knutselen, tekenen en kleuren aan onze doetafel in het Schuurcafé. Dankzij onze Toegift-actie en een samenwerking met maatschappelijke partners verwelkomen we tijdens de vakantie kinderen voor wie een bezoek aan het theater niet vanzelfsprekend is. 

Bekijk het volledige programma op www.schuur.nl/meivakantie

 
Superkat Maurice 8+
Florian Westermann en Toby Genkel, vanaf 22 april.  

Elke stad heeft een Superkat nodig! Vrolijke en slimme animatiefilm gebaseerd op het boek van Terry Pratchett.  Maurice is een straatwijze kat die samen met pratende ratten Mees, Zonnebrand en Gevaarlijke Bonen een perfecte ‘business’ heeft opgezet om heel veel geld te verdienen aan goedgelovige stedelingen. Alles gaat goed tot ze in het plaatsje Bad Blintz komen, waar helemaal geen ratten zijn. En ook geen eten is! Het door boeken geobsedeerde meisje Olivia roept hun hulp in om het mysterie op te lossen…. 

Whale Nation 9+
Jean-Albert Lievre, vanaf 22 april  

Ontdek samen met verteller Tom Waes (bekend van Undercover) de wondere wereld van walvissen! Deze adembenemende docu laat zien dat zij de beschermers van onze planeet zijn. 

Geen oog dicht 8+
Studio Figur / Stip Producties, zondag 30 april om 15:00 uur.  

Kom mee op avontuur in een dromerig sprookje waarin maquettes, poppentheater, muziek en film samensmelten!  Maia is acht jaar en houdt van verhalen. Verhalen zijn spannend, maar lopen bijna altijd goed af. Maia vraagt zich af of dat in de grotemensenwereld ook gebeurt want hoe meer verhalen ze leest, hoe enger de echte wereld soms lijkt. Gelukkig heeft Maia altijd haar beschermer Ótti naast zich. Alleen wordt hij de laatste tijd steeds groter en zwaarder… 

Ruzie 6+
Theater Artemis / Theater Basel, dinsdag 2 mei 15:00 uur.  


Deze theatervoorstelling is het nergens mee eens.  Ruzie is één langgerekte ruzie op een draaitoneel. Er werd tegelijkertijd gerepeteerd met een Belgisch/Nederlandse- en een Zwitserse cast. Na voortdurende onderlinge onenigheid is besloten om de beide casts uit elkaar te halen en ze ieder in hun eigen land te laten verder spelen. We hopen dat het nu wel goed gaat. 

Het Lammetje dat een varken is 4+
Het Filiaal Theatermakers, woensdag 3 mei 15:00 uur.  

Vrolijke voorstelling gebaseerd op drie prentenboeken van Pim Lammers te weten Het lammetje dat een varken is (in 2018 bekroond met de Zilveren Griffel), De boer en de dierenarts (in 2019 geselecteerd door White Raven) en Kamiel de kameel. Pims verhalen verrassen jong en oud met zijn originele en grappige kijk op hoe we omgaan met elkaar. Mooie, liefdevolle verhalen over jezelf zijn en hoe belangrijk vriendschap is, doorspekt met live liedjes. 

Het geheven vingertje 10+
Theater Artemis, zaterdag 6 mei 19:30 uur.  

Wat is goed en wat niet en wie bepaalt dat?  Het geheven vingertje is een jeugdtheaterhit uit 2007. “Een hilarische kijk op gezag en verbod. Zeldzaam goed”, schreef NRC. “Een van de leukste voorstellingen van het jaar”, vond de Volkskrant. Alle reden dus voor Theater Artemis om er opnieuw het theater mee in te duiken. 

 Wat vreet er aan Donnie Druif? 8+
MaxTak en Marmoucha Orchestra, zondag 7 mei, 15:00 uur.  

Muziektheatervoorstelling losjes gebaseerd op het boek en de film What's Eating Gilbert Grape.  Donnie’s vader is vertrokken, zijn broertje is verstandelijk beperkt en hun moeder ligt al jaren alleen maar op de bank te slapen en te eten. Dan komt er een meisje in het dorp wonen dat alleen maar naar hém kijkt. Een voorstelling vol betoverende livemuziek en zang over knellende familiebanden en het vinden van je eigen stem. 

Disco! (AL)
Z
ondag 7 mei, 16:00 uur.

De enige nachtclub - alleen ’s middags geopend - waar zelfs de allerkleinste kinderen meer dan welkom zijn om hun dansmoves te showen. Gratis toegankelijk!  Geef een toegift  Alle kinderen zijn tijdens de meivakantie welkom in de Schuur. Helaas is film- en theaterbezoek niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Dankzij bijdragen van het publiek kunnen wij de de vakantie extra veel jonge gasten verwelkomen. We nodigen de kinderen uit in samenwerking met maatschappelijke partners uit de regio. Kijk hier voor meer informatie. 

Meivakantie vol film en theater in de Schuur, Stadsnieuws

NIEUWSBRIEF

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van interessante nieuwtjes uit het Haarlemse.