Adverteren in HRLM?

Heet van de naald...Zanto Zandbergen, HRLM84

Zanto Zandbergen van Tattoo Zanto

‘De tattoo-wereld was vrij geheim in die tijd’

“Het was doodeng toen ik mijn eerste tattoo bij iemand ging zetten. Het was ongeveer veertig jaar geleden en bij een ex-collega. Aangezien ik vanuit mijn opleiding tekenaar ben wist hij dat ik goed kon tekenen. Het resultaat was best redelijk.” 

“Mijn eigen eerste tattoo is een punker met een joint in zijn mond. Dat komt omdat ik zelf ook een oude punker ben. De tattoo-wereld was vrij geheim in die tijd. Het was bijvoorbeeld lastig om aan spullen te komen. Zo soldeerden we zelf naalden en moest je maar zien waar je de machines en kleuren vandaag ging halen. Iedereen had zijn eigen leveranciers, maar dat was geheim en lieten ze niet los. Tegenwoordig is het gelukkig veel toegankelijker. Je merkt ook dat de taboe vrijwel weg is. Jong en oud komt hier binnen, van criminelen tot politieagenten. De tattoo is voor iedereen. Je hebt geen speciale betekenis nodig achter een tattoo. Het gaat erom dat jij het mooi vindt.” 

“Mijn tante van 86 heeft recent haar eerste tattoo bij mij laten zetten. Ze draagt altijd een kettinkje van haar overleden man. Deze moest zij af doen tijdens een nare operatie en dat was niet prettig. Nu heeft ze het kettinkje laten vereeuwigen. Hij is nu altijd bij haar.”

Heet van de naald...Zanto Zandbergen, HRLM84

NIEUWSBRIEF

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van interessante nieuwtjes uit het Haarlemse.