Adverteren in HRLM?

Liefde voor ambacht, HRLM73

‘Elke klant is anders, maar je moet ze  altijd blijven verrassen’

De Haarlemse ondernemer Tim van Laar is sinds drie jaar eigenaar van de KaasKampanje.
Een delicatessenwinkel met verse, eerlijke en kwalitatieve producten uit verschillende Europese landen. Het was eigenlijk de zus van Tim die hem meenam in de wereld van kaas. “Mijn zus werkte al lange tijd in een kaaswinkel in Amsterdam.”  Zelf was hij tweeëntwintig en net gestopt met een studie.  Via zijn zus hoorde hij dat ze nieuwe collega’s konden gebruiken. “Ik werkte eerst twee dagen in de week, maar snel werkte ik fulltime als bedrijfsleider.”  Vanaf dat moment was het voor hem duidelijk waar zijn passie lag.

Uniek
Na zes jaar was het tijd voor verandering. Aangezien Tim zelf Haarlemmer is, leek het vanzelfsprekend om een kaaswinkel in eigen stad te beginnen. “Het pand naast Melgers kwam vrij en zo is het balletje eigenlijk snel gaan rollen. Ik ben begonnen met verbouwen en voor je het wist had ik mijn eigen winkel.” Want Haarlem verdient namelijk een kaaswinkel met delicatessen die uniek zijn, vindt Tim. “Het concept voor de KaasKampanje wilde ik anders invullen dan in Amsterdam. Geen toeristenkazen, maar alles vers afgesneden en ambachtelijk gemaakt.” En dat kan je ook proeven. Door het werken met kleine producenten kan hij namelijk de kwaliteit van zijn producten waarborgen. “Zo onderscheiden wij onszelf. Er wordt zo min mogelijk gewerkt met groothandelaren. Klanten willen kwaliteit en ambacht zien.”

Ontwikkelen
Of je Tim ooit van negen tot vijf achter een bureau ziet zitten? “Ik heb nooit een kantoorbaan gehad en die zal ik ook nooit hebben. Het is niets voor mij. Ik moet bezig zijn met mijn handen. Ik zou niet stil kunnen zitten.”  Want juist de afwisseling is wat het werk voor hem zo prettig maakt. Zo is hij zeventig á tachtig uur per week bezig met het uitzoeken, ontwikkelen en uitbreiden van het assortiment. “Elke klant is anders. We willen ze natuurlijk graag keer op keer verrassen.”

Al zal hij over een aantal jaar misschien meer op de achtergrond werken, Tim is niet van plan om iets anders te gaan doen. “Ik hou van deze wereld, de wereld van kwaliteitsvoedsel.” Hij wil zich blijven ontwikkelen en met nieuwe projecten aan de slag. “Binnen deze wereld ben je nooit uitgeleerd.”

KaasKampanje van Haarlem | Barrevoetestraat 17

Tekst: Victoria van der Werff. Fotografie: Linda Llambias.

 

Liefde voor ambacht, HRLM73

NIEUWSBRIEF

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van interessante nieuwtjes uit het Haarlemse.

STEUN ONS NU!

De ingrijpende maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus hebben grote gevolgen voor vele ondernemingen. Steun ons, juist nu