Adverteren in HRLM?

Jong Talent: Anouk Wolf, HRLM83

De Haarlemse Anouk Wolf (23) is een zangeres, pianiste, gitariste en singer-songwriter. Binnenkort komt haar eerste EP uit. Tijd dus voor een goed gesprek!

Wilde je altijd al muziek maken?
“Jazeker, mijn ouders hebben mij verteld dat ik al op mijn derde liet weten dat ik zangeres wilde worden. Ik was altijd aan het zingen en later wilde ik graag piano leren spelen. Van piano- en zangles is het uiteindelijk het conservatorium in Utrecht geworden. Inmiddels ben ik er afgestudeerd.”

En je speelt ook gitaar toch?
“Ja, daar ben ik op mijn 15de mee begonnen. Gek genoeg heb ik op de gitaar mijn eerste echte liedjes geschreven, terwijl ik beter piano kan spelen dan gitaar…”

Waren dat altijd al Engelstalige liedjes?
“Nou, op mijn 8ste begon ik eigenlijk al met Nederlandstalige liedjes schrijven. Ik was dus al vroeg bezig met creëren, maar dat waren dus nog echt kinderliedjes. Vorig jaar heb ik wel een Nederlandstalig liedje op Spotify uitgebracht, maar mijn nieuwe EP is helemaal Engelstalig. Er komen zes nummers op te staan, die inmiddels zijn afgerond in de studio en waarvoor ik nu druk bezig ben wat betreft de release!” 

Wat fijn dat je een heel team om je heen hebt…
“Ja, dat is erg fijn en met de producer ben ik zelfs ook weer een nieuwe band begonnen, The Void. Het liefste zou ik nog iemand willen hebben voor het management en de promotie. Mezelf verkopen vind ik nogal ongemakkelijk…” 

Hoe omschrijf je jouw muziek?
“Als dromerige indiepop met een vleugje soul…”

Waar komt die soul vandaan?
“Ik vind vaak die rauwheid in het stemgebruik binnen de soul prachtig. Het komt direct binnen. Etta James is dan ook een van mijn favoriete artiesten. Het is zo puur; je wordt direct meegenomen door haar stem en haar verhalen.”

Zitten er ook echte verhalen in jouw muziek?
“Ik denk het wel ja, mijn nummers gaan wel vaak over mezelf. Mijn nieuwe EP gaat vooral over groei en ontwikkeling, over worden wie je bent en hoe onzeker dat kan voelen...”

Wat wordt de titel van je EP?
Blue Stars! Tijdens het maken van de EP kwam ik erachter dat er een bloemetje bestaat met de naam Blue Star. Het bloemetje en de naam passen uitstekend bij mijn teksten en muziek. Bloemen komen vaak in mijn teksten terug en de betekenis van de bloem, kracht en doorzettingsvermogen, zijn ook thema’s in mijn songteksten. De nacht trouwens ook…”

Ben je dan een echt nachtmens?
“Ja, ik ben echt een nachtuil, ik vind het heerlijk om ‘s nachts te schrijven! Er is even niemand die iets van je vraagt, dan kan ik mijn gedachtes het allerbeste verwoorden.? Zo heb ik de tekst van Blue Stars geschreven op de Grote Houtbrug na een avondje stappen. Ineens kreeg ik inspiratie en moest ik die tekst opschrijven.”

Wanneer komt jouw nieuwe muziek uit?
“De eerste single Dreaming zal uitkomen in januari! Daarna komen er nog twee singles uit en rond juni verschijnt de gehele EP!”

Benieuwd geworden naar Anouk? Check haar op Spotify en Instagram (@anouk.wolf)!

 

Tekst: Joost Dobbe

Jong Talent: Anouk Wolf, HRLM83

NIEUWSBRIEF

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van interessante nieuwtjes uit het Haarlemse.