Adverteren in HRLM?

Meer geld beschikbaar voor duurzaamheidslening, Stadsnieuws

Haarlemmers kunnen bij de gemeente een duurzaamheidslening aanvragen voor energiebesparende investeringen zoals isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp. De afgelopen tijd zijn er zoveel aanvragen gedaan dat het beschikbare budget bijna op is. De gemeente verhoogt het daarom flink: van vier miljoen naar tien miljoen euro. Zo kunnen bewoners blijven verduurzamen.

De duurzaamheidslening maakt het voor particuliere huiseigenaren en huurders mogelijk om tegen lage rente en aantrekkelijke voorwaarden te investeren in energiebesparende maatregelen. Met de hoge energieprijzen loont het nog meer om huizen energiezuinig te maken.

Hulp aan huishoudens
De gemeente realiseert zich dat de duurzaamheidslening niet voor alle Haarlemmers geschikt is. De gemeente doet veel meer om te helpen bij verduurzaming. Zo is al besloten om direct extra geld en hulp beschikbaar te stellen voor het bestrijden van energiearmoede, zowel met inkomensondersteuning als met energiebesparende maatregelen. De energietoeslag is beschikbaar voor huishoudens met een inkomen tot 130 procent van de bijstandsnorm. De komende tijd volgen onder andere nog een isolatieaanpak en komen er weer energiecoaches aan huis die kleine energiebesparende maatregelen uitvoeren.

Nationale lening voor lage inkomens
Huishoudens met een laag inkomen hoeven vanaf 1 november geen rente te betalen op een lening bij het Nationaal Warmtefonds om hun koophuis te verduurzamen. Deze Energiebespaarlening met nul procent rente is een van de maatregelen om verduurzaming te versnellen en de energierekening te helpen verlagen. Deze lening is bedoeld voor huiseigenaren.

Wil je een duurzaamheidslening aanvragen? Kijk dan op hier voor meer informatie over de voorwaarden.

Bron: Gemeente Haarlem

Meer geld beschikbaar voor duurzaamheidslening, Stadsnieuws

NIEUWSBRIEF

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van interessante nieuwtjes uit het Haarlemse.