Adverteren in HRLM?

Dit is het sociaalste zitbankje van Parkwijk, Stadsnieuws

Buurtbewoners van Parkwijk gaven samen met kinderen van de Brede School en kunstenares Sylvia Buyten een nieuw leven aan een geliefd verouderd bankje.

Het oude zitbankje was toe aan vernieuwing en verdiende een opknapbeurt. Samen met de kinderen van de Brede School en kunstenares Sylvia Buyten maakten zij een ‘social sofa’: een bank, versierd met mozaïek, waar mensen elkaar ontmoeten. Of na een lange wandeling met een partner kunnen uitrusten.

Tien jaar geleden werd het zitbankje bij de speeltuin Zuidparker geplaatst. “Hij stond daar helemaal vergeten. De steentjes lieten los, we moesten er écht wat aan doen”, vertelt een buurtbewoonster. Nu staat de vernieuwde Social Sofa in het Reinaldapark op een opvallende plek, waar iedereen het bankje ziet en we hem niet meer kunnen vergeten.

Reis naar de onthulling
Wethouder Bas van Leeuwen onthulde de Social Sofa op vrijdag 29 juli 2022, maar het project begon al in 2021. Helaas bleven de toen geplakte stenen niet zitten door de regen... De buurtbewoners kregen hulp van kunstenares Annemarie Sybrandy, zij leerde hen de kunst van het mozaïeken.

Aan het project werkten DOCK Haarlem, Stichting Ontmoet Elkaar, Wijkraad Parkwijk/Zuiderpolder en de gemeente Haarlem samen met de buurtbewoners. Daphne Huysse, aanjager van het project: “Ik vond het hartstikke leuk om dit allemaal samen met mijn buurtgenoten te doen en ik ben heel erg trots op het resultaat.”

Dit is het sociaalste zitbankje van Parkwijk, Stadsnieuws

NIEUWSBRIEF

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van interessante nieuwtjes uit het Haarlemse.