Adverteren in HRLM?

Pim Sérne: de horecaondernemer met gouden handen, HRLM80

De liefde voor horeca begint bij Pim in de periode dat zijn vader in een band speelt. Als kleine jongen gaat hij mee naar optredens en evenementen waar hij snel in aanraking komt met het horecaleven. “Je merkt nu nog steeds dat ik het leuk vind om evenementen te organiseren.”

Hij begint met een bijbaantje bij een strandtent in Zandvoort. Hier mag hij eerst helpen in de keuken, maar snel beland hij achter de bar en wordt hij een manusje van alles. “Daarna moest ik denken aan de middelbare hotelschool in Amsterdam”, vertelt Pim. “Dat bleek ook uiteindelijk een hele goede keuze te zijn geweest.” De opleiding is divers, maar dat is ook precies wat de ondernemer goed bij hemzelf vindt passen. De studie leert hem niet alleen hoe hij in de horeca moet werken, maar ook hoe hij zijn eigen zaak kan openen. In 2012 is het dan eindelijk zover samen met zijn vader Ted opent hij restaurant Parels. 

Transparantie
Wat hem een goede horecaondernemer maakt vindt hij lastig te zeggen. “Altijd moeilijk om over jezelf te zeggen”, zegt Pim lachend. “Ik ben wel altijd heel oplossingsgericht en creatief geweest. Overal zie ik een uitdaging in.” Met inmiddels vier restaurants op zijn naam heeft de ondernemer een goede naam voor zichzelf opgebouwd. Het geheim is volgens hem de communicatie met anderen. “Iedereen wordt betrokken in alles wat ik doe, alles blijft open en transparant.” Volgens hem is dat de perfecte manier om je team te laten zien dat je ze vertrouwt. “Je maakt ze onderdeel van het geheel en je moet er voor zorgen dat je de juiste mensen bij elkaar kan brengen.” 

Paella
Met meerdere zaken die verschillende keukens serveren, zegt Pim zijn inspiratie voornamelijk op te doen in het buitenland. Zijn nieuwste restaurant Arroz op de Botermarkt focust zich bijvoorbeeld volledig op Spaans eten, met in het specifiek de bekende paella. “Het totaalplaatje moet perfect worden neergezet. We schenken alleen maar Spaanse wijnen, maar ook hier zal je geen Frans water op tafel zien staan.” Het recept voor de paella is door de chef-koks wekenlang geperfectioneerd. Ze vlogen naar Valencia om daar drie dagen van lokale chef-koks te leren hoe zij de perfecte pan paella op tafel kunnen zetten. “Het moet gewoon echt perfect zijn.” 

Na de geboorte van zijn eerste kind staat voor Pim familie nu bovenaan zijn lijst. “Mijn vrouw en ik vinden het heerlijk om met ons zoontje nu thuis te zijn”, vertelt hij trots. Toch zal stilzitten voor hem geen optie zijn. Met zijn compagnon Michalis Hatzidiakos zou hij graag een bedrijf beginnen dat horeca concepten voor anderen ontwerpt. “Dat is voor ons toch echt het allerleukste om te doen”, vertelt hij. Momenteel staat er voor Pim eerst een reis naar Portugal op de planning waar hij ook zeker inspiratie op zal doen. “Elke dag heb ik bij een ander restaurant gereserveerd, genoeg dat ik daar wil zien.”

Pim Sérne: de horecaondernemer met gouden handen, HRLM80

NIEUWSBRIEF

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van interessante nieuwtjes uit het Haarlemse.