Adverteren in HRLM?

Het is Museumweek!, Stadsnieuws

Tijdens de jaarlijks terugkerende Nationale Museumweek zetten ruim 400 musea in het hele land hun collecties gezamenlijk in de schijnwerpers. Laat je verrassen en inspireren door het enorme cultureel kapitaal dat van ons allemaal is: ons échte goud. De Museumweek vindt plaats van 5 t/m 10 april.

Onze rondleiders staan voor je klaar om je alles te vertellen over de wereld van Pieter Teyler en over de vogels in de collectie: van fossiele vogel tot kleurrijke tekeningen in de boeken.Duik in de wereld van de natuurkunde met de theatrale tour De Lorentz Formule. De jongste bezoekers kunnen meedoen aan een workshop of zich laten voorlezen uit ons Gouden Boekje Het spook in Teylers huis. Vanaf deze week is ook de eerste verdieping van Pieter Teylers Huis open voor publiek! 

Bekijk ons hele programma hier. 

Hockney's Eye
Aankondiging! Dit najaar staat Teylers Museum in het teken van het werk van David Hockney, een van de bekendste en meest geliefde kunstenaars van dit moment. In de tentoonstelling Hockney’s Eye (23 sept 2022 - 29 jan 2023) zullen zijn werken te zien zijn in directe dialoog met tekeningen, schilderijen en natuurwetenschappelijke objecten. Je maakt kennis met Hockneys eigenzinnige theorieën over perspectief en het gebruik van optische hulpmiddelen en ontdekt hoe hij hiermee experimenteert.

Mineralenverhalen
De glinsterende mineralen in de Ovale Zaal zijn stuk voor stuk fantastisch om te zien. Maar welke verhalen gaan er achter die mineralen schuil? Herman Voogd, hoofd collectiebeheer Wetenschap bij Teylers Museum, neemt je mee langs de mineralen én naar de historische Bibliotheek op de eerste verdieping. Deze bijzondere rondleiding is dagelijks van 12 t/m 16 april te volgen. Meer informatie vind je hier.

Paasweekend
In het paasweekend organiseren we extra activiteiten. Laat je voorlezen uit ons Gouden Boekje Het spook in Teylers huis. Doe mee met een bijzondere vogelrondleiding. Ga aan de slag bij de Kunst en Vliegwerk workshops of verwonder je tijdens de theatrale tour De Lorentz Formule.

Kijk op onze site voor het programma.

Kippenlunch
Op 8 april 1778 overleed Pieter Teyler, de grondlegger van Teylers Museum. Ter gelegenheid van zijn sterfdatum serveert Truffels in het museumcafé een afgeleide van de traditionele kippenlunch van 5 t/m 10 april. In de 18e eeuw was het gebruikelijk na een begrafenis kippenragout te eten. Al jarenlang gebruiken Directeuren van Teylers Stichting en de museumdirecteur deze kippenlunch in de Kleine Zaal van Pieter Teylers Huis.

Proef deze unieke traditie nu voor het eerst zelf en combineer je museumbezoek met een kippenlunch (kan ook vegetarisch) in het museumcafé (vanaf 12.00 uur).

Reserveer hier

Het is Museumweek!, Stadsnieuws

NIEUWSBRIEF

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van interessante nieuwtjes uit het Haarlemse.