Adverteren in HRLM?

Al ruim 3.500 inschrijvingen voor 1e editie Haarlem City Walk, Stadsnieuws

De eerste editie van de Haarlem City Walk is enorm populair, al meer dan 3.500 wandelaars hebben zich ingeschreven voor het splinternieuwe wandelevenement van Sportorganisatie Le Champion, op zaterdag 14 mei. Dit betekent ook dat al 75% van de startbewijzen is verkocht. Er is keuze uit drie afstanden: 10 km, 16 km en 25 km. Op dit moment is de 16 km het meest populair met 1.600 inschrijvingen. Le Champion verwacht dat het evenement snel is uitverkocht.

Elke stap is raak tijdens de Haarlem City Walk, waar deelnemers langs volledig uitgepijlde routes kennismaken met Haarlems rijke historische centrum, de hofjes, het Spaarne en de buitenplaatsen in de omgeving van Overveen. De Noord-Hollandse hoofdstad etaleert zichzelf met rijke historie en vele eyecatchers zoals de Grote Bavokerk, molen de Adriaan en talloze bekende musea. Tijdens de wandeling worden veel bekende locaties ook aangedaan, zo is de Jopenkerk een belangrijke stempel- en verzorgingspost, waar alle wandelaars in de watten worden gelegd.

Het aansprekende evenement is dankzij de verschillende routes geschikt voor elk wandelniveau. Alle drie de afstanden starten vanaf Museum van de Geest, dit is op loopafstand van het Centraal Station. De 10 km doet voornamelijk het centrum en veel van haar verscholen hofjes aan. De 16 km brengt de wandelaars ná het centrum gedeeltelijk langs het Spaarne. Voor wie zijn route helemaal veelzijdig wil maken, wordt de 25 km aangeboden. Naast de hectiek van de stad en sereniteit van het water doe je hier de indrukwekkende buitenplaats Elswout aan. Uiteindelijk finishen alle wandelaars bij Museum van de Geest, waar zij hun welverdiende medaille omgehangen krijgen en kunnen genieten van een gezellig finishfeest. 

Een ding is zeker: de Haarlem City Walk verrast wandelaars met Haarlem van nu en de sfeer van toen. Historie en de prachtige natuur staan centraal op 14 mei.

Inschrijven voor de 10 km, 16 km en 25 km kan t/m 2 mei via www.haarlemcitywalk.nl of totdat het deelnemerslimiet van 5.000 bereikt is. 

Beeld: Hans Guldemond

Al ruim 3.500 inschrijvingen voor 1e editie Haarlem City Walk, Stadsnieuws

NIEUWSBRIEF

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van interessante nieuwtjes uit het Haarlemse.