Adverteren in HRLM?

Stadsklooster Haarlem laat Joachim Eijlander en Nienke Oostenrijk flirten met de stilte, Stadsnieuws

Op zondag 10 april presenteert Stadsklooster Haarlem van 16.00 uur tot 17.00 uur het stilteconcert ‘Maanlicht over zee’ in de Groenmarktkerk. Een klassiek kamermuziekconcert met een impressionistisch programma rondom de gedichten van Paul Verlaine en de componisten die zijn gedichten hebben getoonzet. De uitvoerenden zijn Joachim Eijlander (cello), Nienke Oostenrijk (sopraan), Rob Broek (piano) en Niek Vink (regie/voordracht).

In dit tot de verbeelding sprekende kamermuziekconcert klinken werken van eind negentiende-eeuwse vertegenwoordigers van het (Franse) impressionisme; Claude Debussy, Gabriel Fauré, Johan Wagenaar, Alphons Diepenbrock, die gedichten van hun tijdgenoot Paul Verlaine hebben getoonzet. Paul Verlaine was samen met Baudelaire en Rimbaud de meest gelezen Franse dichter van de negentiende eeuw. De gebruikte gedichten zullen worden voorgedragen in een vertaling van Peter Verstegen. Het maanlicht en speciaal het maanlicht over zee geldt als de grote bron van inspiratie voor de teksten en de muziek die zal klinken.

Stilteconcert
Muziek, gesproken tekst en stilte gaan naadloos in elkaar over zonder applaus tussen door. Zo krijgen muziek en de gedichten in de ruimte, tijd om na te zinderen bij de toehoorders, maken het tot een geheel en een heel andere ervaring dan een regulier kamermuziekconcert.

Uitvoerenden
Cellist Joachim Eijlander is als solist te gast geweest bij de meest toonaangevende orkesten, en is een graag geziene gast op internationale muziekfestivals. Al zijn cd’s worden met lovende kritieken ontvangen. Of het nu gaat om de Cellosuites van Bach of om de avontuurlijke verbindingsreis tussen de occident en de oriënt op ‘Dark Fire’.Sopraan Nienke Oostenrijk ziet de stem als een dienend medium voor zowel de poëzie als de melodie, een dubbele verantwoordelijkheid dus richting de dichter en de componist. De pers looft de grootste zeggingskracht van deze veelgevraagde concertsoliste.Pianist Rob Broek heeft als specialisme de kamermuziek. Hij speelde in uiteenlopende bezettingen concerten over de gehele wereld. Momenteel werkt hij als hoofd van de opleiding Master Muziek in Rotterdam.De in Haarlem geboren acteur/theaterregisseur Niek Vink verzorgt de voordrachten tijdens dit concert en neemt de regie voor zijn rekening.

Kloosterwandeling
Voorafgaand aan het concert kun je meewandelen met de kloosterwandeling. Een stadswandeling onder leiding van een professionele gids van ’t Gilde Haarlem. De wandeling begint om 14.00 uur en vertrekt vanaf het hoofdkwartier van Stadsklooster Haarlem aan de Oude Groenmarkt 7. De wandeling zal rond 15.30 uur eindigen bij de ingang van de Groenmarktkerk.Tickets voor de wandeling zijn te bestellen via www.stadskloosterhaarlem.nl.

Stadsklooster Haarlem is een uniek concept dat door de stad heen beweegt. Organisaties die zijn aangesloten bij Stadsklooster Haarlem hebben gezamenlijk één doel: mensen inspireren door activiteiten te organiseren die je raken op het gebied van stilte, aandacht en schoonheid.

Stadsklooster Haarlem laat Joachim Eijlander en Nienke Oostenrijk flirten met de stilte, Stadsnieuws

NIEUWSBRIEF

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van interessante nieuwtjes uit het Haarlemse.

STEUN ONS NU!

De ingrijpende maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus hebben grote gevolgen voor vele ondernemingen. Steun ons, juist nu