Adverteren in HRLM?

IJsbaan Haarlem podium voor Grootste Band van Nederland

Op zondag 22 mei gaat het dan eindelijk gebeuren. De langverwachte derde editie van de Grootste Band van Nederland (DGBVN) kan nu zonder aanpassingen plaatsvinden. En wel op een locatie waar alles tot zijn recht komt, weer of geen weer; de IJsbaan Haarlem. Meer dan 500 muzikanten uit binnen- en buitenland spelen een rockconcert met het thema Rockin’ in a Free World.

De organisatie is altijd optimistisch geweest over het doorgaan van het optreden. Initiatiefnemer Alain Timmers is blij dat er na twee jaar uitstel, uiteindelijk geen afstel komt: “We kunnen weer, we mogen weer, dus we gaan weer! Er hebben zich meer dan 500 muzikanten aangemeld om mee te spelen en die komen van over de hele wereld. Samen muziek maken is het mooiste dat er is. En met zoveel mensen bij elkaar wordt het fantastisch op deze toplocatie,” zegt hij.

Beeld: Jan Ostrowski

De IJsbaan Haarlem leent zich goed voor een evenement waar 60 drummers, 120 gitaristen, 60 bassisten, honderden overige muzikanten (blazers, toetsenisten, tot aan triangels aan toe) en meer dan 100 vocalisten staan. “Het grote middenterrein wordt een groot podium waar al deze muzikanten komen te staan. We bekijken nog hoeveel publiek erbij kan om te genieten van het mini-concert,” vertelt Timmers. Wat het optreden extra speciaal maakt is dat er deelnemers zijn uit America, Canada, Hongarije, Duitsland, Spanje en Finland.

De openingsakkoorden van het optreden worden gespeeld door Frank Kraaijeveld, oprichter van een van de oudste, nog bestaande, rockbands ter wereld; The Bintangs (in 1962). Naast Rockin’ In The Free World van Neil Young, het allereerste nummer dat De Grootste Band van Nederland ooit deed in 2016 met toen 250 deelnemers op de Grote Markt, worden nog andere nummers gespeeld. Op de speellijst staan onder andere Learn To Fly van The Foo Fighters, Iedereen Is Van De Wereld van de Dijk, maar ook The Final Countdownvan Europe. “Dat wordt rocken!,” lacht Alain Timmers.

Meer informatie is te vinden op www.dgbvn.com.

 

IJsbaan Haarlem podium voor Grootste Band van Nederland

NIEUWSBRIEF

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van interessante nieuwtjes uit het Haarlemse.