Adverteren in HRLM?

Pinguïns bevolken het Kleinste museum van Haarlem

Vanaf 16 februari zijn er heel veel verschillende pinguïns te zien in Kleinste museum van Haarlem. Deze verzameling met een oneindig grote variatie is bijeengebracht door André Barends. De verzameling van André telt ruim 1700 pinguïns en pinguïn attributen: groot, klein, pinguïns van hout, glas, pluche, keramiek beelden voor binnen en buiten en ook veel knuffels. Een selectie hiervan is tot en met 4 april te zien in het Kleinste museum van Haarlem. 

Ruim dertig jaar geleden kreeg André zijn eerste pinguïn toen hij in een ziekenhuis lag. Het was een knuffel waar geluid uit kwam als je er in knijpt. Een kunststof pinguïnlamp was het tweede object van zijn verzameling. Deze lamp is te zien in het museum. Door de jaren heen is de verzameling van André uitgebreid door aankopen op de verzamelbeurs, rommelmarkt, de webwinkel Penguin gift shop, vele cadeautjes van vrienden en tijdens reizen. De verzameling bevat van alles van groot tot heel klein en verschillende materialen: 120 boeken, 15 Dvd’s, 150 pinguïnknuffels, 40 sleutelhangers, 74 houten pinguïns en verder ook  servies, speelgoed en puzzels, postzegels en 50 spelletjes. In het Kleinste museum van Haarlem zijn nu vooral zijn pinguïn beelden te zien.

Als je aan André vraagt: Waarom pinguïns? Dan zegt hij: "Het zijn gewoon grappige onhandig lopende beestjes. En de verzamel tic slaat dan toe. Je wil er gewoon veel van hebben. Heel mooi was mijn reis naar South Georgia en Antarctica in 2006. Hier heb ik echt tussen verschillende pinguïns gelopen en gezeten. En helaas staat mijn verzameling al weer enige jaren op zolder omdat het wel heel veel ruimte in beslag neemt. Echt leuk dat een deel van mijn pinguïns nu in het Kleinste museum van Haarlem staan". 

Het Kleinste museum van Haarlem presenteert 10x per jaar een unieke verzameling van min of meer bekende Haarlemmer(s). Het museum is onderdeel van Kunst centrum Haarlem en 24 uur per dag toegankelijk vanaf de stoep.

Kunst Centrum Haarlem is dé kunstuitleen in de regio Kennemerland heeft een collectie van ongeveer 5000 kunstwerken. Het kunstcentrum heeft ook een winkel met design en gebruiksvoorwerpen. Naast de kunstuitleen en een winkel organiseert Kunst Centrum Haarlem exposities en bijeenkomsten met kunstenaars. De tentoonstellingen zijn altijd gratis toegankelijk. De tentoonstellingen zijn altijd gratis toegankelijk. 

De passie van André Barends - Pinguïns Kleinste Museum van Haarlem 
16 februari – 5 april 2022

Kunst Centrum Haarlem Gedempte Oude Gracht 117-121, Haarlem
Open van dinsdag t/m zaterdag tussen 11 en 17 uur

Pinguïns bevolken het Kleinste museum van Haarlem

NIEUWSBRIEF

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van interessante nieuwtjes uit het Haarlemse.