Adverteren in HRLM?

Nieuw: speurtocht door Pieter Teylers Huis

"Miauw! Welkom! Wat goed dat je langskomt in het huis van meneer Pieter Teyler. Ik ben kater Tinus en woon in het oude huis van meneer Teyler. Wil je me vandaag helpen om Rat te zoeken?” In de voorjaarsvakantie, van 19 t/m 27 februari, kun je met een gloednieuwe speurtocht Pieter Teylers Huis bezoeken, bedoeld voor families met kinderen vanaf 8 jaar. Voor iedereen vanaf 4 jaar is er de inloopworkshop Droomhuizen, waarbij je jouw eigen droomhuis kunt maken. De activiteiten zijn gratis, maar je hebt wel een ticket voor Teylers Museum nodig.

Het voormalige woonhuis van Pieter Teyler, de grondlegger van Teylers Museum, werd eind november vorig jaar geopend door Koningin Máxima, als nieuwe vleugel bij het museum. Door de lockdown was Pieter Teylers Huis maar een paar weken te bezichtigen, maar gelukkig zijn de musea nu weer open en valt er in de voorjaarsvakantie van alles te beleven voor kinderen en hun (groot)ouders. Zo kunnen kinderen vanaf 8 jaar aan de hand van de nieuwe speurtocht op zoek naar Rat, geïnspireerd op het Gouden Boekje Het spook in Teylers huis dat verscheen bij de opening van het huis.

Inloopworkshop Droomhuizen
Dagelijks vindt in de voorjaarsvakantie van 13.00 tot 15.30 uur de inloopworkshop Droomhuizen plaats, voor iedereen vanaf 4 jaar. Pieter Teyler had mooie dromen. Hij wenste dat de wereld beter zou worden door kunst en wetenschap voor iedereen toegankelijk te maken. Ook zijn woonhuis lijkt wel een droom. Het is heel groot en prachtig versierd. In het huis kun je ook een miniatuurversie bekijken. Hoe ziet jouw droomhuis eruit? Bouw het van karton en papier in alle kleuren die je maar wilt!

Vogelpracht
De mooiste vogelafbeeldingen uit de collectie van Teylers Museum zie je in de tentoonstelling Vogelpracht. Ook bij deze tentoonstelling is een speurtocht verkrijgbaar (vanaf 8 jaar). 

De speurtochten en inloopworkshop Droomhuizen zijn gratis, maar je hebt wel een ticket voor het museum nodig. Het museum is in de vakantie dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur (extra geopend op maandag 21 en 28 februari). Boek je ticket via teylersmuseum.nl.

Nieuw: speurtocht door Pieter Teylers Huis

NIEUWSBRIEF

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van interessante nieuwtjes uit het Haarlemse.