Adverteren in HRLM?

The Art of Dolly, HRLM 90

De lente is de manier waarop de natuur zegt:
Tijd voor een feestje!
(Robin Williams)

Op 28 oktober is het vijfendertig jaar geleden dat ik mijn debuut maakte als Dolly Bellefleur. 35 lentes jong voel ik mij nog lang geen oude taart, maar voel ik mij de laatste tijd wel een beetje een ‘museumstuk’. In de meest letterlijke zin van het woord dan.

De afgelopen maanden heb ik namelijk gesprekken gehad met een galeriehouder in New York die een expositie wil wijden aan The Art of Dolly en met een modeconservator die een aantal robes van Dolly wil opnemen in de collectie van het museum waar hij werkt. Deze plannen zijn nog in een heel pril stadium. Het duurt dus nog wel even voordat ik als Dolly in het depot verdwijn. Wat honderd procent zeker is is dat ik vanaf 1 november als ‘museumstuk’ in dolle glorie zal schitteren in het Verwey Museum Haarlem dat ter ere van mijn 35ste verjaardag feestelijk uitpakt met een kleurrijke tentoonstelling.
Een belangrijk doel van de expositie is om bezoekers op een speelse wijze en met een flinke dosis humor te prikkelen en te stimuleren om de liefde te laten regeren. ‘Laat liefde regeren’ is immers al 35 jaar mijn missie als Liefdesambassadeur Bellefleur. Niet voor niets presenteer ik mijzelf sinds 2004, toen mijn verloofde George Moormann werd benoemd tot de allereerste officiële stadsdichter van onze Spaarnestad, als de Haarlemse Stedenmaagd. Een stedenmaagd is, zoals deze al van oudsher wordt gedefinieerd: ‘een vrouw die staat voor de diversiteit in de stad, los van religie en andere overtuigingen’. Oogmerk van de expo en de vele publieksactiviteiten is dan ook om een bijdrage te leveren aan een betere sociale cohesie tussen allerlei soorten mensen. Homo, hetero, lesbisch, transgender, non-binair of bi?
Let’s be family & celebrate diversity!

Ik mag dit jaar dan mijn 35ste verjaardag vieren, het is zeker geen tijd om op de lauweren te gaan rusten. Integendeel. Ik zet graag nog
een tandje bij en grijp de tentoonstelling met beide handen aan om een positief tegengeluid te laten horen in een wereld die meer en meer polariseert. De overzichtstentoonstelling wordt een hoopvol manifest. Een feest om onze verschillen uitbundig te vieren. In vier zalen van het museum kan het publiek zien hoe ik met een bonte mix van fotografen, (strip)tekenaars, grafisch vormgevers, kostuumontwerpers, beeldend kunstenaars, etc.
intensief heb samengewerkt om ‘zware’ onderwerpen als discriminatie, pesten, uitsluiting, diversiteit en inclusiviteit op een ‘luchtige’ wijze bespreekbaar te maken bij een breder publiek.

Dit voorjaar heb ik als La Bellefleur geen tijd om de bloemetjes buiten te zetten, maar zal ik met de medewerkers van het Verwey Museum Haarlem keihard werken om in het najaar het museum om te kunnen toveren tot een Wunderkammer in alle kleuren van de regenboog. Ik kijk ernaar uit om de lezers van HRLM hier vanaf 1 november te verwelkomen en hoop hen ook te kunnen inspireren om een bijdrage te leveren. Zo zal ik te
zijner tijd – de expo loopt tot en met 26 april 2025 – in HRLM bijvoorbeeld een oproep doen om hartjes of andere symbolen die aansluiten bij mijn boodschap ‘Laat liefde regeren’, te haken, te borduren, te breien, etc. Al het materiaal dat wordt aangeleverd wordt uiteindelijk verwerkt in een Love Battledress die op Valentijnsdag 2025 wordt onthuld. Om één van de vele voorbeelden te noemen waarop ik het publiek bij deze expo wil betrekken.

Wordt vervolgd.

Fotografie: Erwin Olaf.

The Art of Dolly, HRLM 90

NIEUWSBRIEF

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van interessante nieuwtjes uit het Haarlemse.