Adverteren in HRLM?

Veertig jaar, HRLM 90

Zo’n 14 jaar geleden werd ik 40. Op de helft, zegt de uitnodiging die nog steeds in de gang hangt, naast een trouwfoto, de geboortekaartjes van de dochters én de posters van de films van manlief.

Ik kan me niet herinneren of ik heftige gevoelens had bij deze mijlpaal, maar wel dat het een leuk feest was. Of ik met 40 inderdaad op de helft ben, is nog maar de vraag. Dat ik inmiddels de 40 ver voorbij ben, is een feit. Ik kan al terugkijken op 5 decennia, en ouder worden blijkt best fijn te kunnen zijn. Tenminste als je het geluk hebt om veilig en in goede gezondheid het leven te kunnen leven.

Ook Patronaat wordt steeds een beetje ouder, dit jaar tikken we de 40 jaar aan. Vier decennia van livemuziek & dance, 4 decennia van passievolle muziekliefhebbers die Patronaat gemaakt hebben tot wat het nu is.

Voor Patronaat een moment om te vieren, terug te kijken en vooruit te kijken! Er heerst een heerlijke buzz in het pand rondom 40 jaar Patronaat.
Mooi artwork in en om het pand, lekker ‘shinen’ op de socials en een bijzonder verjaardagsfeestje tijdens Gluren bij de Buren met livemuziek op ongebruikelijke plekken, taart, bubbels en rondleidingen. Het team reünie dat de mooiste herinneringen ophaalt en het team personeelsfeestje 40 jaar dat borrelt van de ideeën! En dan ook nog de tentoonstelling 40 jaar Patronaat bij het Noord-Hollands Archief deze zomer. Een mooie aanleiding om alle spullen, verhalen en het beeldmateriaal een mooi plekje te geven.

Voor mij een goede reden om me weer eens goed te verdiepen in waar we ook al weer vandaan komen, op welke schouders we staan én waar nu zijn en naar toe willen. Wat me daar vooral in opvalt is hoe Patronaat echt vanuit de passie voor muziek ontstaan is en hoe dat nu nog steeds voelbaar is. Patronaat is in al die jaren steeds weer in staat geweest om mee te bewegen met de tijdsgeest zonder daarmee de eigen koers te verliezen én op
vele vlakken zelfs een voortrekkersrol te vervullen. Daar mogen al die mooie mensen die Patronaat opgericht hebben, bij Patronaat werkten en werken echt heel erg trots op zijn.

De magie van livemuziek is nog lang niet uitgewerkt, de dansvloeren kunnen echt nog jaren vies gemaakt worden en de bars gaan ook nog wel even mee. Ik ben ervan overtuigd dat vele muziekliefhebbers achter de schermen, voor de schermen, in het publiek en op het podium ook de komende 40 jaar en ver daarna, Patronaat nog weten te vinden.

Ik heb zo’n donkerbruin vermoeden dat Patronaat nog lang niet ‘op de helft’ is, daar waar dat voor mijzelf wel degelijk aan de hand is. Er komt een moment in de komende 40 jaar dat ik het stokje over moet geven en ik betwijfel of ik op mijn 94ste nog op een barkruk een concert kan bijwonen. Dansen tot diep in de nacht is eerlijk gezegd nu al een uitdaging. Maar tot die tijd ga ik tot in mijn tenen genieten van dit team, deze plek en heel veel livemuziek. Ik kan jullie van harte aanraden datzelfde te doen, ik mag dan geen 40 meer zijn: bij Patronaat voel ik me jong!
Veertig jaar, HRLM 90

NIEUWSBRIEF

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van interessante nieuwtjes uit het Haarlemse.