Adverteren in HRLM?

Edwin van Balken: Samen kerst vieren, HRLM82

“Ah joh, voor je het weet is het weer Kerstmis”, zei mijn opa altijd als het even tegenzat. Alsof hij wilde zeggen dat alles van voorbijgaande aard is. Maar ook dat het belangrijk is om met elkaar kerstfeest te vieren, ook of liever juist als er zorgen zijn. En die zijn er nu volop.

Er gebeurt veel verontrustends in de wereld en dat raakt ons dagelijks bestaan. Toch komt de kerst eraan. De Stadsschouwburg en Philharmonie laten dit moment om met veel Haarlemmers samen te komen en kerst te vieren, zeker niet zomaar voorbijgaan. Wij willen natuurlijk het hele jaar door mensen in Haarlem verbinden door gezamenlijk van theater en muziek te genieten, maar geven dat in de kerstperiode nog meer aandacht. Juist in deze zorgelijke tijd is het fijn om met elkaar te zijn en in het theater gezamenlijk ontroerd te raken of te lachen, of troost te vinden bij een mooi concert. 

Wij presenteren weer speciale evenementen rond de kerst waar hopelijk heel veel Haarlemmers zich door aangesproken voelen. Zo zullen we in de Stadsschouwburg na de Scrooge-traditie van enige jaren geleden, weer opnieuw een theatraal en muzikaal kerstverhaal presenteren. Ons ‘huisgezelschap’ Club Kenau, dat inmiddels al drie jaar achtereen een zomerkomedie op het Wilsonsplein heeft gespeeld, komt met hun interpretatie van het klassieke walvisverhaal ‘Moby Dick’ van Herman Melville. Een familievoorstelling waarin de eenzame, onzekere Ismael plots terechtkomt in een magische wereld en waar de bewoners nog nooit van Kerstmis hebben gehoord, gaat hij op zoek naar nieuwe vrienden. Hij komt ook de boze en verbitterde kapitein Ahab tegen, gespeeld door de bekende Haarlemse cabaretier Erik van Muiswinkel. Deze wil op de walvis Moby Dick gaan jagen. Ismael zal niet alleen zijn nieuwe vrienden leren wat samen kerst vieren is, maar ook proberen de walvis te redden. Het wordt een avondvullende kerstmusical met sprookjesachtige personages, wonderschone decors en uitbundige humor. Ideaal om met de hele familie of vrienden naartoe te gaan. Ik weet zeker dat iedere Haarlemmer na afloop met een glimlach en een warm kerstgevoel de schouwburg uitstapt. 

Ook in de Philharmonie proberen we een feestelijke kerstsfeer te brengen. Het vocale gezelschap Frommerman zal zijn traditionele kerstconcert uitvoeren, met toegankelijke kerstliederen van bekende artiesten en componisten. Een heel divers programma waarin ook de bekende televisie- en theateracteur Porgy Franssen ‘acte de presence’ geeft met een bijzondere voordracht. En als je zelf graag wilt meezingen, dan ben je van harte welkom bij ons jaarlijks terugkerende Familie Meezing Kerstconcert op 24 december om 16.00 in de Grote zaal. Er wordt een kerstverhaal verteld, geschreven door Ank Kranendonk, en een Haarlems Jongerenkoor zingt overbekende kerstliedjes die iedereen kan en mag meezingen. Niemand minder dan Nienke de la Rive Box, bekend van Het Klokhuis en Zapp, presenteert én is de verteller. Dit belooft een prachtig Haarlems kerstmuziekfeest te worden voor de hele familie! Ik hoop dat iedereen daarna een warm, gezellig en, al is het maar voor even, zorgeloos kerstfeest zal vieren. En onthoud wat mijn opa zei als het je daarna even tegenzit; “voor je het weet is het weer Kerstmis”….

 

Fotografie: Bibi Veth

Edwin van Balken: Samen kerst vieren, HRLM82

NIEUWSBRIEF

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van interessante nieuwtjes uit het Haarlemse.