Zomerconcerten ‘Uurtje Klassiek’in binnenstad Haarlem

mei 28 • Prikbord • 594 Views • Geen reacties op Zomerconcerten ‘Uurtje Klassiek’in binnenstad Haarlem

START TWEEDE SEIZOEN

Op zondag 2 juni a.s. start het tweede seizoen voor de serie zomerconcerten
‘Uurtje Klassiek’ in de binnenstad van Haarlem. Deze serie van zes zondagmiddag- concertjes die vorige zomer van start ging in De Vishal en Grand Hotel Frans Hals
trok veel enthousiaste bezoekers. Ook deze zomer organiseert de Stichting Haarlemse Miniconcerten op zondagmiddagen weer concerten in De Vishal (4x), en nu ook
in het gebouw Zang & Vriendschap aan de Jansstraat 74 in Haarlem (2x).
De capaciteit van het stijlvolle zaaltje in Grand Hotel Frans Hals is helaas niet meer toereikend voor het toegenomen bezoekersaantal.

De serie bestaat weer uit zes concertjes van een uur, op zondagmiddagen in juni, juli en augustus. Hierin krijgen jonge professionele musici, prijswinnaars van het Prinses Christina Concours, de gelegenheid om in de zomermaanden in Haarlem een afwisselend klassiek repertoire ten gehore te brengen. Zij spelen kamermuziek uit veelal de romantische periode, met ook wat moderne accenten. Er komen optredens van jeugdige duo’s en solisten, en ook van een nieuw jong strijkkwartet.

DATA: in De Vishal: 2 juni, 30 juni, 14 juli en 28 juli. In Zang & Vriendschap: 18 augustus en 25 augustus, telkens van 16:00 tot 17:00 uur.
De concerten zijn vrij toegankelijk, met deurcollecte.

Openingsconcert

Het openingsconcert op zondag 2 juni in De Vishal wordt verzorgd door het VIRIDEKwartet: een super jong strijkkwartet dat in 2017 is opgericht door vier studenten aan de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.
Het bestaat uit de violisten Salomé Bonnema (2001) en Iris Kengen (2000), altvioolSedna Heitzman (2000) en cellist Jurre Koopmans (2002). Zij namen individueel al aan diverse concoursen mee, en wonnen samen – als kwartet – in 2018 een 2e prijs
in de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours. Zij spelen op 2 juni werken Mendelssohn, Haydn en Dvorák, en een pittige compositie van Piazzolla.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

« »