Zomerconcerten kinderwijkorkesten

jun 20 • Prikbord • 2548 Views • Geen reacties op Zomerconcerten kinderwijkorkesten

Zaterdag 29 juni verzorgen de kinderwijkorkesten van Hart sfeervolle zomerconcerten in Haarlem Noord en Schalkwijk. De jonge muzikanten spelen tijdens deze concerten verschillende liedjes van klassiek tot populair. Ouders, festivalbezoekers en wijkbewoners kunnen voorafgaand aan de uitvoeringen deelnemen aan een gratis percussieworkshop en twee liedjes met het wijkorkest meespelen. Meedoen kan eenvoudig door je 5 minuten voor aanvang van de workshop bij het muziekpodium te melden. In de week voorafgaand aan de zomerconcerten treden de wijkorkesten op in een woonzorginstelling in hun eigen wijk. De wijkorkesten maken deel uit van het project Ieder Kind een Instrument van Hart.

Wijkorkest De jonge muggen

Workshop | 13.20 – 13.50 uur
Concert | 14:00 – 14:40 uur
Festival Zomer in de Zaanen (Zaanenpark – Haarlem)

Wijkorkest Schalkwijk

Workshop | 15.55 – 16.25 uur
Concert | 16:30 – 17:10 uur
Wijzerfestival | Mgr. Huibersschool (Vilniusstraat 1 – Haarlem)

Ieder Kind een Instrument

De wijkorkesten maken deel uit van het project Ieder Kind een Instrument van Hart. Dit project bestaat uit 10 lessen op een instrument onder schooltijd, waarna kinderen zich kunnen inschrijven voor naschoolse muzieklessen op school en wijkorkest. De nadruk ligt niet op het resultaat, maar op het plezier van samen muziek maken.

In de periode 2012 tot 2014 heeft Hart mede dankzij de regeling Kinderen Maken Muziek het project Ieder Kind een Instrument vorm kunnen geven. Kinderen Maken Muziek, van het Oranjefonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie heeft als doel dat zoveel mogelijk kinderen een muziekinstrument leren bespelen en samen muziek maken. Organisaties die eerder deelnamen aan dit programma konden een extra aanvraag indienen voor de doorontwikkeling van het project. Er is een subsidiebedrag van € 10.000 toegekend. Met dit bedrag heeft Hart onder andere nieuwe arrangementen voor de wijkorkesten laten maken, geïnvesteerd in nieuwe instrumenten en wijk-verbindende activiteiten georganiseerd.

Eind 2018 is er een aanvraag ingediend bij het School in de Wijk Fonds voor de periode 2019-2021. In beide wijken is de subsidie toegekend, waardoor het project Ieder Kind een Instrument ook de komende jaren doorgang kan vinden. Op dit moment spelen er in elk orkest circa 50 kinderen mee.

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds, het Fonds voor Cultuurparticipatie, de Gemeente Haarlem, School in de Wijk en het Rabobank Stimuleringsfonds.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

« »