Zit jij ook al klaar voor de start van de Olympische Winterspelen in Pyeongchang?

feb 9 • HRLM Vandaag • 201 Views • Geen reacties op Zit jij ook al klaar voor de start van de Olympische Winterspelen in Pyeongchang?

Twee weken lang worden we sportief ondergedompeld in Zuid-Korea. Dus een goed moment om nu ook eens kennis te maken met de Koreaanse keuken.
Een keuken die vooral bekend staat om de vele kleine hapjes, de banchan, die je makkelijk weg hapt terwijl je ‘onze’ schaatsers en snowboarders aanmoedigt.

Goeie timing om juist nu aandacht te besteden aan Basisboek Korea. Met veel makkelijke maar authentieke Koreaanse recepten.
In de bijlage vind je het recept van één van de populairste gerechten uit Korea Bibimbap; gemengde rijst met groenten, uiteraard geserveerd met de overbekende gefermenteerde Kimchi.

Meer recepten vind je in: Basisboek Korea van Caroline Hwang, Uitgeverij Becht, € 29,99 ISBN 978 90 230 1551 2

Bibimbap
G E M E N G D E R I J S T M ET G R O E N T E N

Dit is een van de populairste Koreaanse gerechten. Het betekent letterlijk ‘gemengde rijst’ en bestaat uit rijst met een mix van groenten en eventueel vlees.

VOOR 4 PERSONEN VOORBEREIDING: 30-45 MINUTEN BEREIDING: 15 MINUTEN

VERS

2 wortels, julienne gesneden
1 rode paprika, in smalle reepjes
1 groene of gele courgette (het liefst een Koreaanse), in halvemaantjes 150 g sesamspinazie
150 g sesamtaugé
4 gebakken eieren
spicy gochujang-dressing, voor erover

SPECERIJEN

zout en versgemalen zwarte peper

VOORRAADKAST

11⁄2 eetlepel druivenpitolie
4 theelepels geroosterde sesamolie

Verhit de druivenpitolie in een koekenpan en bak hierin de wortels met wat zout en peper 1-2 minuten. Zet ze opzij. Bak de paprika en courgette op dezelfde manier en zet ze allebei opzij.

Verdeel de rijst over 4 kommen, voeg de gebakken groenten, sesamspinazie en sesamtaugé toe en leg er een gebakken ei bovenop. Besprenkel elke kom met 1 theelepel sesamolie.

Sprenkel er zoveel spicy gochujangdressing over als je wilt (hoe meer, hoe pittiger de smaak) en hussel alle ingrediënten voor het serveren nog even goed door elkaar.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

« »