Workshop Citizenschool en Concert Vrienden van Mutare

jun 24 • Prikbord • 2679 Views • Geen reacties op Workshop Citizenschool en Concert Vrienden van Mutare

Op Zondag 30 juni  van 13.00  tot 17.00 uur heeft de stedenband Haarlem-Mutare weer een feestelijk programma tijdens de tentoonstelling Haarlem Duurzaam en Circulair in het Haarlems Kweekcafé,

13.00 Citizenschool

Van 13.00 tot 14.00 kunt u kennis maken met een nieuw educatief onderwijsprogramma om in de klas te praten over Migratie en alle vooroordelen ervan. Als u al vooraf meer wilt weten verwijzen we u naar de hiervoor ontwikkelde website www.citizenschool.eu .

14.30 – 16.00 Concert Vrienden van Mutare

Om 14.30 uur start er een concert van de Vrienden van Mutare. Eerder zamelde stedenband en de Haarlemse bands Itchy Donkey, MacHielo & The Mystery Guests en Dinanga tijdens een concert €. 1000,- voor hun collega’s uit Mutare, de Mutarese Unique Giants Band. Met dat geld kunnen deze blinde muzikanten eigen muziekinstrumenten kopen. Voor de gelegenheid in de Kweektuin speelt Dinanga and Friends. Ze bestaat uit de Congolese zangeres Rebecca Wakuteka (woonachtig in Haarlem). Ze zingt in haar eigen taal en begeleid zichzelf met akoestische gitaar. Ze wordt begeleidt door Eric van Drunen Littel op bas/basdrum/zang. Ukelele speelt de Ierse muzikant Ed O’Sullivan (uit Haarlem) en hij zingt ook mee. De Percussionist is Raymond Robart. Gastmuzikanten zijn Daniel Dagradi (uit Delft) op sax en PM Delefre op elektrische gitaar. Na Dinanga zal Ed O’Sullivan wat eigen liedjes laten horen. De Filistijnen sluiten het geheel feestelijk af met eigen Nederlandstalige liedjes

Met de expositie Haarlem Duurzaam en Circulair vraagt de Stedenband aandacht voor kunstenaars die zich inzetten voor een duurzame wereld en in hun werk daar een statement over geven. Er is werk te zien van kunstenaars uit Nederland, Duitsland en Zimbabwe: Ap Esenbrink, Sandra di Lello, Laura Baar, Mari Terauchi, de Stichting Juttersgeluk, Stichting MooiZooi, L. Gusinyo, Lovemore Kambudzi, MacHielo , Clive Mukucha en Sarah van den Akker. De tentoonstelling is nog te zien tot eind juli 2019.

Deze tentoonstelling is mogelijk gemaakt dankzij ondersteuning van de JC Ruigrokstichting en het programma Frame Voice Report! van Wilde Ganzen/Europese Unie. Met deze en andere activiteiten wil de Stichting Stedenband Haarlem-Mutare aandacht vragen voor de duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN (the Global Goals for Sustainable Development, SDG’s) die in het coalitieakkoord van het Haarlemse college van B en W staan.

Meer informatie: www.haarlem-mutare.nl

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

« »