WINNAAR COMIK WEB AWARD 2016

jun 3 • HRLM Vandaag • 1158 Views • Geen reacties op WINNAAR COMIK WEB AWARD 2016

De Comik Web Award
Comik.nl is het platform voor iedereen die strips op het web wil lezen en/of maken. Het Nederlands taalgebied is weliswaar klein maar ook hier worden steeds meer uitstekende webcomics gemaakt. Met de uitreiking van de Comik Web Award willen we dit talent extra aanmoedigen en onder de aandacht brengen.
Op de tentoonstelling in de Philharmonie is de shortlist van nominaties voor de Comik Web Award 2016 te bewonderen. Leuk om te bekijken en om jouw favoriete webcomic ook online te gaan volgen.
Over webcomics en de invloed van het web op het beeldverhaal
Het web is de nieuwste drager van het beeldverhaal. Daarmee ontstaan nieuwe mogelijkheden voor het beeldverhaal en we staan nog maar aan het begin van deze ontwikkelingen.
Het aanbod gaat van prachtig artwork en langlopende vervolgverhalen tot grappige dagelijkse cartoons. Er staan nieuwe auteurs op die voorheen geen platform hadden. Die auteurs zijn niet persé tekenaars maar vaak wel echte vertellers. Zo ontstaan ijzersterke verhalen waarbij de tekening onmisbaar is, maar wordt teruggebracht tot elementaire vormen.

Lees dagelijks een halfuurtje de nieuwste updates van je favoriete webcomics, dat is heerlijk en verslavend.

De winnaar
De afgelopen maanden zijn ruim dertig webcomics genomineerd voor de Comik Web Award. Hieruit hebben we een shortlist samengesteld van achttien nominaties. De jury, een panel van twintig comicliefhebbers heeft de winnaar gekozen uit deze shortlist.

Het begrip webcomic hebben we in ruime zin opgevat, namelijk als strips op het web. Dat webcomics nichegebonden zijn blijkt wel uit de shortlist. Genres, stijlen, thema’s lopen sterk uiteen en dat geldt ook voor de voorkeuren van de juryleden. Toch is er 1 tekenaar die een ruime meerderheid aanspreekt.

Winnaar van de Comik Web Award 2016 is Jasper Rietman met zijn TRI/P. Zijn prachtige woordeloze strips zijn van wereldklasse. Tweede en een gedeelde derde plaats gingen respectievelijk naar het fantasyverhaal Spindrift van Elsa Kroese, de luchtige strips van Emma Ringeldingen en het striponderzoek To Be A Comic van Maikel Verkoelen.

De jury is onder de indruk van de originaliteit, het hoge niveau en de productiviteit van alle genomineerden.

 

Naamloos

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

« »