Week van de Respijt 2018

sep 28 • Prikbord • 1151 Views • Geen reacties op Week van de Respijt 2018

Even de zorg uit handen kunnen geven
Na het succes van vorig jaar organiseert Tandem Centrum voor Mantelzorgondersteuning ook dit jaar van 8 tot 12 oktober de Week van de Respijt.

Het zorgen voor een naaste is voor veel mensen vanzelfsprekend. Het is van belang dat er in het leven van een mantelzorger balans is tussen zorgtaken, andere bezigheden en ontspanning. Hier kan respijtzorg uitkomst bieden, allerlei voorzieningen die tijdelijk de mantelzorg overnemen en mantelzorgers een adempauze geven. Een uurtje naar het bos, een kopje koffie met een vriendin, een workshop mindfulness, dit zijn maar een paar manieren om je te ontspannen en het bieden van mantelzorg vol te houden.

Deze editie staat in het teken van het bekendmaken van respijtzorg onder zorgprofessionals en vrijwilligers. Er wordt onder andere stilgestaan bij wat het inzetten van respijtzorg voor een mantelzorger kan doen en hoe een professional op tijd weet door te verwijzen naar de juiste instelling of organisatie. Op het programma staan onder andere de theatervoorstelling Mantelzorgmonologen, die Tandem in samenwerking met de gemeente Haarlem organiseert, een theatercollege voor vrijwilligers, een tandemtour langs diverse organisaties en verschillende workshops.

Voor informatie over de Week van de Respijt en Tandem, kan op werkdagen tussen 8.30 en 18.00 uur worden gebeld met 023-8910610. Mailen kan ook: info@tandemmantelzorg.nl

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

« »