Tweede SpaarneConcert met Kennemer Jeugd Orkest op zaterdag 1 juli

jun 16 • cover • 688 Views • Geen reacties op Tweede SpaarneConcert met Kennemer Jeugd Orkest op zaterdag 1 juli

Haarlemse en nationale artiesten treden samen op

Na een grandioze eerste start vorig jaar vindt nu zaterdag 1 juli a.s. de tweede editie plaats van het SpaarneConcert. De organisatie is in handen van Cultuurstichting ‘Het Spaarne’ in samenwerking met Haarlem Spaarne Boulevard en Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem.

Het programma is heel divers, van licht klassieke tot een Lennaert Nijgh tribute en een Funky Vinyl DJ. Het Kennemer Jeugd Orkest o.l.v. dirigent Matthijs Broers is het vaste orkest van deze avond. Het orkest behoort tot de top-jeugdorkesten van Nederland. Dit symfonieorkest voor jongeren van 14 tot 25 jaar speelden onlangs nog op het Herdenkingsconcert Haarlemmerhout. Het orkest verzorgt deze avond ook de begeleiding van diverse vocale optredens. Zo ook het optreden van sopraan Charlotte Rietdijk. Charlotte Rietdijk heeft gewerkt met veel van de huidige vooraanstaande dirigenten en orkesten in Europa. Als ‘hedendaagse muziekkampioen’ vertolkt ze geregeld vroege twintigste-eeuwse muziek van componisten van de Tweede Weense School, evenals voor haar gecomponeerde en aan haar opgedragen (kamer)muziek van befaamde componisten van vandaag.

De optredens vinden allemaal plaats langs het Spaarne
Vanwege deze unieke happening (rondom het Hodshon Huis, Spaarne 17) wordt het Spaarne tussen Damstraat en Gedempte Oude gracht, vanaf 16.00 uur afgesloten voor alle verkeer. De bruggen over het Spaarne draaien vanaf 16.00 uur niet meer. Het Spaarne tussen Burgwal kop en staart ‘sluit’ vanaf 18.00 uur. Dit geeft belangstellenden de gelegenheid om met hun bootje het spektakel van dichtbij mee te maken. Het concert start om 19.00 uur en eindigt rond 22.45 uur.

Ligplaatsen, tribuneplaatsen en plek op een boot
Wees er op tijd bij, er is namelijk beperkt plaats. Reserveren voor je eigen sloep voor het podium kan met minimaal 8 personen, prijs p.p. € 27,50 en tribunezitplaatsen zijn € 30,- p.p. en een plek op een boot € 27,50. Programma en reserveren kijk op www.spaarne-concert.nl

Sponsoring
De organisatie is momenteel druk bezig het programma rond te maken en de diverse sponsorpakketten verkocht te krijgen. De animo voor dit tweede concert is nu al groot onder de Haarlemse inwoners en ondernemers.

Voor meer informatie kijk op: www.spaarne-concert.nl

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

« »