Try Out Amsterdam Klezmer Band 24 mei in de Pletterij

mei 21 • Op stap in Haarlem • 773 Views • Geen reacties op Try Out Amsterdam Klezmer Band 24 mei in de Pletterij

De internationaal bekende Amsterdam Klezmer Band heeft de Pletterij uitgekozen voor een try out van hun nieuwe programma. Deze zevenkoppige band treedt op vele plekken in Nederland en daarbuiten op, maar is nu in het intieme theater met de try out van hun nieuwe programma. Mis dat niet.
De Amsterdam Klezmer Band (AKB) komt van de straat en van het conservatorium, houdt van traditie en vernieuwing, blaast festivaltenten omver en trekt tranen in theaters. De band speelt klezmer en Balkan, ska en jazz, zigeuner en hiphop. Het is van alles, maar bovenal is het feest.
In vijftien jaar tijd groeide een stel Amsterdamse straatmuzikanten uit tot een internationaal, zevenkoppig klezmermonster. Wie op basis van de naam een traditioneel avondje verwacht, zal even schrikken. De AKB heeft een onorthodox eigen geluid gesmeed, waarin een joodse traditional kan worden opgeluisterd met rap of een scheurende sax.
In 1997 zag de Amsterdam Klezmer Band officieel het levenslicht. Als kwartet speelden ze op Oerol, verschillende bevrijdingsfestivals en op straatmuziekfestivals in Italië, Zwitserland en Slovenië. Maar de grote doorbraak kwam in 2001 toen AKB in Groningen Noorderslag ondersteboven speelde. De volgende dag verschenen laaiende recensies en hingen boekers en een televisieshow aan de lijn.
AKB was toen al het zevental dat het nog steeds is. Zanger Alec Kopyt voorziet de band van een stem gedrenkt in de bitterzoete traditie van zijn geboortestad Odessa. De uitgebreide blazerssectie zorgt naast de balkan- en klezmertradities voor de nodige funk, jazz, ska en hiphop.
Het concert in de Pletterij begint om 20.30 uur, vanaf 20.00 uur is de zaal open. De toegang is € 10,-, met HaarlemPs en jonger dan 25 jaar € 7,50. Reserveren via www.pletterij.nl. Wij raden je aan van te voren kaarten te reserveren.
De Pletterij is gevestigd aan de Lange Herenvest 122, 2011 BX  Haarlem.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

« »