Theatercollectief GARP maakt van Spoken een theatrale totaalervaring

sep 19 • Op stap in Haarlem • 932 Views • Geen reacties op Theatercollectief GARP maakt van Spoken een theatrale totaalervaring

Op 5, 6, 7 en 8 oktober aanstaande speelt Theatercollectief GARP Spoken in het Haarlemmerhout Theater te Haarlem. Het stuk, geschreven door de 19de eeuwse Noorse toneelschrijver Henrik Ibsen, is een klassieker uit de theatergeschiedenis.

GARP maakt van Spoken een theatrale totaalervaring door een combinatie van theater, live muziek, video design en licht. Spoken was, en is nog steeds, een van Ibsens meest beroemde en spraakmakende stukken. Helene Alving wil met de oprichting van een kindertehuis ter nagedachtenis aan haar overleden man haar liefdeloze huwelijk en de daarmee samenhangende leugens afsluiten. Zij vestigt al haar hoop voor de toekomst op Oswald, haar zoon die na een kunstenaarsbestaan in Parijs is teruggekeerd naar huis. Wat zij allemaal weten en in hun hart en hoofd met zich meedragen, kan het daglicht niet verdragen. De spoken uit het verleden keren zich tegen hen. Binnen het tijdsbestek van één dag verandert alles wat zeker en onwrikbaar leek. Langzaam maar zeker ontvouwt zich het verhaal over hypocrisie en de verwoestende werking van leugens. Over het nemen van verantwoordelijkheid. En over de sociale uitsluiting die dat met zich mee kan brengen.

Voor deze voorstelling kunnen kaarten worden gereserveerd op www.haarlemmerhouttheater.nl. Spoken wordt opgevoerd in het Haarlemmerhout Theater, Van Oldenbarneveltlaan 17 te Haarlem. De voorstellingen beginnen om 20:30 uur.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

« »